"Blue Jackets" treneris: Merzļikinam nekas netiks dots tāpat vien

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja vārtsargam Elvim Merzļikinam debijas sezonā Nacionālajā hokeja līgā (NHL) nekas netiks dots tāpat, intervijā "The Athletic" norādīja Kolumbusas "Blue Jackets" komandas galvenais treneris Džons Tortorela.

Pēdējos gados "Blue Jackets" pirmais vārtsargs bija Krievijas hokejists Sergejs Bobrovskis, kurš šovasar vienojās par septiņu gadu līgumu ar Floridas "Panthers".

Sagaidāms, ka nākamajā NHL sezonā par "Blue Jackets" vārtu drošību rūpēsies līgas debitants Merzļikins un Jūnass Korpisalo. Abi hokejisti ir 25 gadus veci, taču Somijas vārtsargam ir 90 spēļu pieredze NHL čempionātā. Viņš iepriekš bija komandas otrais numurs vārtos aiz Bobrovska.

"Vēlos redzēt, kur mēs esam ar šiem puišiem. Kaut arī viņš (Korpisalo) ir bijis šeit, viņš nav bijis pirmais numurs," sacīja Tortorela.

"Blue Jackets" galvenais treneris norādīja, ka Korpisalo un Merzļikinam būs jācīnās par pirmā vārtsarga lomu. Viņš atzīst, ka Bobrovska aiziešana komandai ir ļoti liels zaudējums.

"Kad Bobam (Bobrovskim) nesekmējās, Korpi (Korpisalo) nāca iekšā. Nu Bobs ir projām. Tas ir pavisam citādāk, kad pirmais numurs vairs nav šeit. Tagad ir jāiet un jāuzvar sev darbs," teica Tortorela.

Treneris nebija priecīgs par faktu, ka Merzļikins izvēlējās nebraukt jūnijā uz jauniešu attīstības nometni, kaut arī teorētiski viņš tai ir nedaudz par vecu.

"Viņš nav spēlējis NHL, taču šajā nometnē klāt bija visi treneri. Mums ir bijusi saruna. Man patīk viņa personība, bet viņam ir jābūt gatavam spēlēt. Nekas viņam netiks dots tāpat vien, kaut arī esmu dzirdējis par viņu lielas lietas."

Tortorelam tika vaicāts, vai pirmssezonas treniņnometnes sākumā Korpisalo būs pirmais numurs?

"Korpisalo pazīstu labāk nekā Elvi. Zinu, ka viņš nedusmojās un neiebilda, kaut arī spēlēja tikai ik pēc trim nedēļām. Viņš strādā. Viņa darba ētika ir uzlabojusies," norādīja Tortorela.

"Dzirdu lietas par šo puisi (Merzļikinu), ka viņam vajadzētu būt ļoti labam vārtsargam. Dzirdu lietas par viņa personību. Vai es Korpi dodu priekšroku? Laikam, ka jā, jo pazīstu viņu labāk."

Korpisalo pagājušajā sezonā NHL regulārajā čempionātā "Blue Jckets" sastāvā aizvadīja 27 spēles, vidēji ielaida 2,95 vārtus un atvairīja 89,7% pretinieku metienu.

Savukārt Merzļikins pagājušajā sezonā Šveices augstākās līgas komandā "Lugano" regulārajā čempionātā 43 spēlēs vidēji kapitulēja 2,44 reizes un atvairīja 92,02% metienu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu