Gymkhana Grid uz starta divi latvieši, viens no tiem 14-gadīgais Nikolass Bertāns

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

7. septembrī Varšavā (Polija) risināsies Gymkhana jeb veiklības un figūrbraukšanas sacīkšu Monster Gymkhana Grid finālsacensības. Tās savā jubilejas gadā pulcēs īpaši spožu dalībnieku sastāvu. 

Starp tādām pasaules zvaigznēm kā Kens Bloks, Peters Solbergs un Andreass Bakeruds, Daigo Saito, Olivers Solbergs sacensībās piedalīsies arī divi latvieši – Nikolass Bertāns un Kristiāns Burkovs.

Gymkhana šogad ir jauna disciplīna Latvijā, tāpēc latviešu pieredze nav liela. Taču pasaulē šīs ikgadējās  sacensības ir ļoti populāras, un ir liels pagodinājums tādās piedalīties.

Jau trešdien un ceturtdien tiks aizvadīti kvalifikācijas braucieni. Pēc pašu organizatoru teiktā, šī ir sarežģītākā un garākā trase, kāda bijusi Gymkhana pastāvēšanas vēsturē.

Abi latvieši piedalīsies RWD (aizmugurējās piedziņas klasē) kopā ar ļoti daudziem pasaulslaveniem sportistiem. Daigo Saito no Japānas; polis Kuba Przygonski, kurš ir ne tikai drifteris, bet arī Dakāras braucējs; Steave Biagoni, kurš šogad viesojās arī Rīgā "Drift King of Riga" sacensībās; Grzegorz Hypki, ukrainis Dmitrij Illjuk, kurš ir biežs viesis Rīgā, Tessa Whitock, viena no slavenākajām Monster drifta braucējām, viņas vīrs Martin Richard šogad uzvarēja "Drift King of Riga".

Kopā startēs 35 sportisti, kuri cīnīsies par iekļūšanu labāko Top 16.

AWD klasē piedalīsies 17 dalībnieki, populārākie ir Peters Solbergs, Olivers Solbergs, Kens Bloks un Dimitrijs Sribnijs, kurš šogad treniņu režīmā aizvadīja arī Gymkhana posmu Latvijā. Viņš rādīja teicamu sniegumu un deva noderīgus padomus latviešu braucējiem.

Pilns dalībnieku saraksts pieejams šeit

Pirms došanās uz Poliju abi sportisti aizvadīja NEZ Drift Riga sacensības Biķerniekos, kuras Nikolasam bija īpaši izdevušās, tika iegūta 3. vieta Proam klasē. Tagad Nikolasa sporta automašīnai tapis arī jauns dizains.

Sacensībām būs iespējams sekot līdzi tiešraidē, gan abu sportistu oficiālajās Facebook lapās, gan, protams, "Gymkhana grid" oficiālajās vietnēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu