Mirusi atrasta olimpiskā medaļniece no Spānijas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Blanka Fernandesa-Očoa.
Blanka Fernandesa-Očoa. Foto: https://www.20minutos.es

Olimpiskās bronzas medaļas ieguvēja kalnu slēpošanā Blanka Fernandesa-Očoa trešdien netālu no Madrides atrasta mirusi uz kāda kalna, vēstīja vietējais medijs "El Pais", citējot policijas sniegto informāciju.

Očoa pēdējo reizi Madrides apkaimē bija redzēta pirms divām nedēļām, tāpēc policija aizvadītās nedēļas nogalē uzsākusi informācijas ievākšanu par bijušās sportistes atrašanās vietu. Vēlāk varasiestādes ziņoja, ka Očoa mirstīgās atliekas atrastas Penota kalna virsotnē, tomēr viņas nāves iemesls vēl ir neskaidrs.

Nelaiķes ģimene vēstīja, ka Očoa bija nolēmusi doties kalnos, lai veiktu piecu dienu garu pārgājienu, tomēr, kad viņa paredzētajā laikā neatgriezās mājās, talkā nāca policija.

Meklēšanā tika iesaistīti suņi un bezpilota lidaparāti, kas izpētīja vietas, kurās cilvēkiem piekļūt nav iespējams. Tikmēr svētdien izdevās atrast Očoas mašīnu, kas bija novietota kalnos pie kāda labi zināma maršruta sākuma.

Očoa Spānijas sporta vēsturē savu vārdu ierakstīja kā pirmā sieviete, kas izcīnījusi olimpisko medaļu. Viņa 1992.gadā Francijā notikušajā Olimpiādē slaloma disciplīnā izcīnīja bronzu. Tā bija vien otrā un līdz šim arī pēdējā godalga Spānijai kalnu slēpošanā.

Zīmīgi, ka viņas brālis Fransisko Fernandess-Očoa bija pirmais spānis, kurš izcīnījis zelta medaļu ziemas Olimpiādē, to paveicot 1972.gadā. Togad viņš slaloma disciplīnā ieguva zeltu, kas līdz šim arī ir vienīgā augstākās raudzes medaļa ziemas Olimpiādēs Spānijai.

CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu