Latvijas futbolisti Zalcburgā centīsies nekrist kaunā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kaspars Dubra
Kaspars Dubra Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas vīriešu futbola izlase piektdien Zalcburgā aizvadīs izbraukuma spēli 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā pret spēcīgo Austrijas valstsvienību. Spēles sākums paredzēts plkst. 21.45 pēc Latvijas laika.

Latvijas izlase jūnijā Rīgā savu skatītāju priekšā cieta kaunpilnus zaudējumus ar 0:3 pret Izraēlu un 0:5 pret Slovēniju. 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā Latvijas futbolisti četrās spēlēs cietuši četrus zaudējumus, turklāt gūto un zaudēto vārtu attiecība ir 1:13.

Austrijas futbolisti šajā atlases ciklā četrās spēlēs izcīnījuši divas uzvaras un piedzīvojuši divus zaudējumus. Austrija ir viena no apakšgrupas favorītēm, tāpēc pašreizējos rezultātus austrieši var uzskatīt neapmierinošiem. Līdz ar to laukuma saimnieki noteikti būs noskaņoti spēlei pret grupas pastarīti.

Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) rangā Latvijas izlase atrodas 134. vietā, bet Austrijas valstsvienība ierindojas 27. pozīcijā. Šo komandu duelis notiks "Red Bull" stadionā, kam ir nedaudz vairāk nekā 30 000 skatītāju ietilpība.

Latvijas izlasei šajā un arī nākamajā spēlē pret Ziemeļmaķedoniju traumu dēļ nevarēs palīdzēt aizsargs Mārcis Ošs, uzbrucējs Deniss Rakels un talantīgais pussargs Daniels Ontužāns, kurš šovasar guva traumu slavenā Vācijas kluba Minhenes "Bayern" pirmās komandas sastāvā pārbaudes spēlē.

Valstsvienības galvenais treneris Slaviša Stojanovičs kandidātu vidū vēlējies redzēt arī 22 gadus veco FK "Liepāja" pussargu Raivi Jurkovski, taču arī viņam savainojums liedzis būt klāt nacionālajā komandā.

Kandidātu sarakstā iekļauti vairāki spēlētāji, kuriem nav iepriekšējas spēļu pieredzes Latvijas izlases sastāvā - aizsargi Vladislavs Sorokins, Elvis Stuglis, Armands Pētersons un Antonijs Černomordijs, vārtsargi Roberts Ozols un Vladislavs Lazarevs, pussargi Mārtiņš Ķigurs, Boriss Bogdaškins un Ēriks Punculs.

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Kaspars Gorkšs jūlijā intervijā TVNET izteicās, ka konkrēti futbolisti turpmāk vairs netiks aicināti uz izlasi.

Kandidātu lokā šoreiz nav iekļauti brāļi Dāvis un Jānis Ikaunieki, kuri pārstāv attiecīgi RFS un FK "Liepāja" komandas. Kā zināms, Dāvis Ikaunieks pērn tika atzīts par Latvijas gada labāko futbolistu.

Vēl pagājušajā piektdienā brāļi Ikaunieki rezultatīvi nospēlēja Latvijas čempionāta jeb "Optibet" virslīgas mačā, RFS un FK "Liepāja" komandām cīnoties neizšķirti 3:3. Jānis guva divus vārtus, bet vienreiz precīzi sita arī Dāvis.

Austrijas izlasē līdz šim četrās aizvadītajās spēlēs Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā četrus vārtus guvis Marko Arnautovičs. Kopumā valstsvienības sastāvā 30 gadus vecais uzbrucējs 81 spēlē izcēlies ar 24 precīziem sitieniem.

Arnautovičs ikdienā spēlē Ķīnā, bet iepriekš viņš ir pārstāvējis Anglijas premjerlīgas klubus Vesthemas "United" un "Stoke City", kā arī Vācijas bundeslīgas vienību Brēmenes "Werder".

Šovasar no Vesthemas "United" komandas Arnautoviču par aptuveni 25 miljoniem eiro iegādājās Šanhajas SPIG vienība.

Austrijai ir vairāki augsta līmeņa futbolisti, kuri pārstāv Vācijas bundeslīgas klubus. Izlases lielākā zvaigzne ir Davids Alaba, kurš ar Minhenes "Bayern" komandu ir astoņkārtējs Vācijas čempions un arī UEFA Čempionu līgas uzvarētājs 2013. gadā.

Alaba ir universāls futbolists, kurš prot vienlīdz labi spēlēt gan aizsarga, gan pussarga pozīcijās. Pēc portāla "Transfer Market" aplēsēm viņa vērtība tirgū ir aptuveni 55 miljoni eiro.

Austrijas izlases sastāvā pašlaik 27 gadus vecais Alaba aizvadījis 69 spēles un guvis 13 vārtus. 

Nākamo spēli Latvijas izlase aizvadīs pirmdien, 9. septembrī, Rīgā pret Ziemeļmaķedoniju.

Vēl pa divām spēlēm būs jāaizvada arī oktobrī un novembrī:

  • 10. oktobrī Rīgā pret Poliju
  • 15. oktobrī izbraukumā pret Izraēlu
  • 16. novembrī viesos pret Slovēniju
  • 19. novembrī mājās pret Austriju.
 
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu