Nešs asi kritizē basketbolistus, kuri atteicās spēlēt Kanādas izlasē (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Stīvs Nešs.
Stīvs Nešs. Foto: The Canadian Press

Viens no visu laiku izcilākajiem Kanādas basketbolistiem Stīvs Nešs uzskata, ka daudzu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāju atteikumi izlasei saistāmi ar konkrētās paaudzes īpatnībām, nenovērtējot iespēju palīdzēt savai valstevienībai.

Kanādas izlase gatavošajās laikā Pasaules kausam saņēma daudz atteikumu no NBA spēlētājiem, tāpēc komanda turnīrā nestartē ar iespējami spēcīgāko sastāvu.

Punktu Kanādas izlases cerībām iekļūt Pasaules kausa nākamajā kārtā otrdien pielika lietuvieši. Daiņa Adomaiša vadītā Lietuvas vienība pārliecinoši ar 92:69 sakāva Kanādu, kuru trenē Niks Nērss. Viņš ar Toronto "Raptors" šogad kļuva par NBA čempionu. 

Divkārtējais NBA vērtīgākā spēlētāja jeb MVP balvas ieguvējs Nešs intervijā "Yahoo" skarbi kritizējis tautiešus, kuri atteica izlasei.

"Tā ir paaudzes īpatnība. Šiem puišiem ir tik daudz iespēju, ka viņi izlasi nevērtē augstu. Viņi labāk trenējas visu vasaru. Bet, lai pilnveidotos, ir taču jāspēlē. Pie velna, manas valsts izlase zaudē! Kaut kas ir jādara," emocionāls intervijā bija bijušais saspēles vadītājs.

Nešs uzsvēra, ka viņam spēlēšana izlasē bija prioritāte, jo pārstāvēt savu valsti lielajos turnīros bija goda lieta.

Kanāda Pasaules kausa ievadā zaudēja Austrālijai, tad piekāpās Lietuvai, bet ceturtdien ar 82:60 pārspēja Senegālu. 

Kanādiešiem Pasaules kausā palīdzēja tikai divi NBA spēlētāji - Korijs Džozefs no Sakramento "Kings" un Kems Bērčs no Orlando "Magic".

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu