Mērķi cīnīties par OHL čempiontitulu izvirzījušas vairākas komandas

Gatis Kreceris
, Sporta žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp
HK "Kurbads" - HK "Mogo"
HK "Kurbads" - HK "Mogo" Foto: Romāns Kokšarovs

Šajā nedēļas nogalē sāksies Latvijas "Optibet" Hokeja līgas (OHL) čempionāts, kurā piedalīsies astoņas komandas, no kurām divas ir jaunpienācējas. Vairākas komandas izvirzījušas mērķi cīnīties par sacensību trofeju, tostarp pērnās sezonas čempionvienība "Mogo", kuras spēlētājs un menedžeris Elvis Želubovskis neslēpa, ka komandas uzdevums ir saglabāt kausu savā rīcībā. 

"Liels prieks, ka čempionātam pievienojusies jaunizveidotā komanda "Olimp". Skatāmies uz to ar lielām cerībām, viņu konkurētspēju cīnīties ar mūsu hokeja dūžiem," sacīja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Aigars Kalvītis. "Protams, liels prieks arī, ka virslīgā atgriezusies Daugavpils komanda. Domāju, ka sacensību turnīrs būs ļoti aizraujošs." 

Daugavpils komanda Latvijas čempionātā atgriezusies ar nosaukumu "Dinaburga". Iepriekšējo reizi Latvijas otra lielākā pilsēta pašmāju spēcīgākajā līgā spēlēja 2013./2014. gada sezonā.

Katra komanda regulārajā čempionātā aizvadīs 35 spēles (piecu apļu turnīrs). Pavisam kopā OHL regulārajā turnīrā tiks izspēlēti 140 mači.

"Ceru uz ļoti sekmīgu sportisko rezultātu," uzsvēra Kalvītis. 

Pērn OHL čempionāta finālā HK "Mogo" sērijā līdz četrām uzvarām ar 4-2 pieveica "Kurbada" vienību. Čempioni cer titulu nosargāt, savukārt "Kurbads" to atgūt.

Latvijas hokeja čempionāta ceļojošā trofeja
Latvijas hokeja čempionāta ceļojošā trofeja Foto: LHF

"Sastāvs ir gandrīz nokomplektēts, vēl gan ir daži robi. Meklējam spēlētājus, lai tos aizpildītu," sacīja Želubovskis. "Gatavojamies aizstāvēt čempiontitulu un gatavojamies arī Kontinentālajam kausam. Protams, galvenais mērķis ir paturēt čempiontitulu."

Lai arī vairāki spēlētāji atstājuši čempionu rindas, komandas kodolu "Mogo" ir saglabājusi. 

Viena no titula pretendentēm arī šogad būs "Kurbads", kas šajā starpsezonā pastiprinājusi savas rindas un vismaz uz papīra izskatās spēcīgāka nekā iepriekšējā sezonā. 

"Gatavošanās cikls aizritēja ļoti labi, sākām slidot jūlija beigās," teica "Kurbada" hokejists Jānis Straupe. "Aizvadījām sešas pārbaudes spēles ar ārzemju komandām. Uzskatu, ka rezultāti bija ļoti labi, un ceram, ka tas mums palīdzējis sagatavoties arī sezonai. Sastāva komplektācija vēl nav pilnībā noslēgta, bet esam labi pastrādājuši treniņu procesā. Gatavojamies tam, lai pēc vienas sezonas pārtraukuma atgūtu kausu mūsu rīcībā. Mūsu mērķis ir zelta medaļas."

Tikmēr "Prizma/IHS" galvenais treneris Ēriks Miļins sacīja, ka šogad būs grūti tēmēt uz visaugstākajiem mērķiem, jo komandu atstājusi virkne iepriekšējās sezonas līderu. 

"Gribam aizsniegties līdz izslēgšanas spēlēm, pēc iespējas līdz medaļām," norādīja Miļuns. "Dosim vairāk iespēju mūsu kluba jaunajiem audzēkņiem, lai būtu caur kurieni iet uz lielo hokeju."

Izslēgšanas turnīrs sāksies 2020. gada 10. martā. OHL "play-off" pusfināla spēlēm automātiski kvalificēsies divas labākās regulārā turnīra komandas. Savukārt 3., 4., 5. un 6. vietās esošās vienības aizvadīs cīņas, lai iekļūtu pusfinālos. Šie mači ilgs līdz kādas komandas divām uzvarām.

"Olimp" komandu jaunajā sezonā vadīs Jurijs Agureikins: "Esam jauna komanda ar veciem spēlētājiem. Daži spēlētāji pie mums pārnāca no "Prizma/IHS" komandas. Ceram, ka būsim konkurētspējīgi ar visām spēcīgākajām komandām."

Visaugstākos mērķus jaunajā sezonā izvirzījusi arī HK "Liepāja". 

Pusfinālu uzvarētāji tiks finālā, kur cīnīsies par zeltu. Savukārt 3. vietu čempionātā iegūst komanda, kas zaudējusi izslēgšanas spēļu pusfinālā, bet ieguvusi augstāku vietu čempionāta pirmajā etapā. Čempionāta uzvarētāji saņems ne tikai OHL kausu, bet arī iespēju pārstāvēt Latviju Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Kontinentālajā kausā.

Jaunā sezona sāksies sestdien ar "Kurbada" un "Mogo" dueli "Inbox.lv" ledus hallē Piņķos. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu