Zvirgzdiņš: Latvijas Basketbola savienībā noteikti ir vajadzīgas pārmaiņas

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Rubrikas "Ģenerāļa stūrmaņi" šīs sezonas trīspadsmitajā epizodē Valdis Valters uz sarunu aicinājis pieredzējušo basketbola treneri Ainaru Zvirgzdiņu.

Pašlaik 60 gadus vecais Zvirgzdiņš laika posmā no 2007. līdz 2009. gadam bija Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenais treneris. Atkārtoti viņš šo amatu ieņēma arī no 2014. līdz 2015. gadam.

Zvirgzdiņa vadībā Latvijas dāmu basketbola izlase 2007. gadā izcīnīja 4. vietu Eiropas čempionātā, bet 2008. gadā valstsvienība piedalījās arī Pekinas olimpiskajās spēlēs (9. vieta).

2012. gadā Zvirgzdiņš bija Krievijas sieviešu basketbola izlases treneru korpusā, palīdzot komandai izcīnīt 4. vietu Londonas olimpiskajās spēlēs.

Tāpat treneris strādājis vairākos Latvijas vīriešu basketbola klubos - Rīgas "LainERS", BK "Ventspils", BK "Valmiera", BK "Jūrmala" ("Jūrmala"/"Fēnikss").

Pilna intervija, kurā treneris stāsta par savu karjeru un pauž domas par šā brīža situāciju Latvijas basketbolā, tiks publicēta portālā TVNET Sports sestdien, 7. septembrī, plkst. 21.00.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu