Bartone veiksmīgi turpina arī "US Open" dubultspēļu sacensības

CopyDraugiem X Whatsapp
Kamilla Bartone
Kamilla Bartone Foto: Luke Hemer/Tennis Australia (ausopen.com)

Latvijas jaunā tenisiste Kamilla Bartone kopā ar Krievijas sportisti Oksanu Seļehmetevu ceturtdien iekļuvušas ASV atklātā čempionāta junioru dubultspēļu turnīra pusfinālā.

Turnīrā ar piekto numuru izliktās Bartone un Seļehmeteva ceturtdaļfinālā ar rezultātu 7-5, 6-4 pārspēja sacensību favorītes Aleksu Noelu un Diānu Parī no ASV, kurām bija piešķirts pirmais numurs.

Pusfinālā Bartones duets spēlēs pret japānieti Nacumi Kavaguči un Adriennu Naģu no Ungārijas, kuras otrajā kārtā pieveica citas Latvijas juniores Darjas Semeņistajas pāri. Japānas/Ungārijas duetam turnīrā piešķirts trešais numurs.

Bartone un Seļehmeteva dubultspēļu sacensību otrajā kārtā ar 6-3, 6-4 pārspēja Džoannu Garlendu no Taivānas un Manančaju Savangkevu no Taizemes, bet pirmajā Latvijas/Krievijas duets ar 6-1, 6-0 sagrāva indonēzieti Prisku Madelinu Nugroho un austrālieti Enerliju Pulosu.

Tikmēr vēl viena Latvijas juniore Darja Semeņistaja pārī ar francūzieti Karoli Monē iepriekš otrās kārtas spēlē ar rezultātu 1-6, 0-6 zaudēja japānietei Kavaguči un Naģai no Ungārijas. Pirmajā kārtā Latvijas/Francijas pāris ar rezultātu 6-1, 6-2 uzveica spānietes Karlotu Martinesu Siresu un Ani Mintehi del Olmo.

Puišu turnīrā Kārlis Ozoliņš kopā ar nīderlandieti Steinu Pēlu pirmajā kārtā ar 6-4, 6-7 (8:10), 5:10 piekāpās francūžiem Kirjanam Žakē un Džovanni Mpeči Perikāram.

Vienspēlēs no Latvijas trijotnes pirmo kārtu pārvarēja tikai Bartone (WTA 875.), kura astotdaļfinālā ar rezultātu 6-1, 6-3 uzveica Sojunu Parku no Dienvidkorejas (WTA 635.), kurai turnīrā bija 12.numurs. Līdz ar to Latvijas tenisiste spēlēs arī vienspēļu ceturtdaļfinālā.

Pirmās kārtas spēlē Bartone ar rezultātu 6-4, 6-2 pārspēja slovākieti Mihaelu Kadlečkovu, kura ITF junioru rangā ieņem 82.vietu, bet otrās kārtas spēlē ar 6-1, 6-0 sagrāva amerikānieti Elvinu Kalievu.

Ceturtdaļfinālā Bartonei gaidāma tikšanās ar kolumbieti Mariju Kamilu Osorio-Serrano, kura junioru rangā ir astotā, bet WTA reitingā atrodama 271.vietā.

Bartone pērn ASV debitēja "Grand Slam" junioru turnīros, apstādamās otrajā kārtā. Šogad Austrālijā viņa sasniedza ceturtdaļfinālu, Francijā cieta zaudējumu astotdaļfinālā, bet Vimbldonā nepārvarēja pirmo kārtu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu