Rīgas "Dinamo" Helsinkos pret Kalniņu centīsies turpināt veiksmīgo sezonas startu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristers Gudļevskis (no kreisās) un Ģirts Ankipāns
Kristers Gudļevskis (no kreisās) un Ģirts Ankipāns Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Jaunās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonas pirmo izbraukuma spēli šodien aizvadīs Rīgas "Dinamo" komanda, kas Helsinkos tiksies ar vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvēto Helsinku "Jokerit". Mačs sāksies plkst. 16.00. 

Ģirta Ankipāna vadītā "Dinamo" komanda sezonu iesākusi ļoti veiksmīgi, pirmajās divās mājas spēlēs izcīnot abas uzvaras. Vispirms ar 2:1 papildlaikā tika pārspēta Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā un Mārtiņa Karsuma un Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Maskavas "Spartak", bet nākamajā spēlē ar 3:0 pieveica Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kuras treneru korpusā ir Sandis Ozoliņš. 

Šī ir tikai trešā reize kluba vēsturē, kad "Dinamo" komandai sezonas ievadā izdevies pirmajās divās spēlēs gūt divus panākumus. 2013./2014. gada sezonā tika izcīnītas četras uzvaras četrās spēlēs. 

Tikmēr neveiksmīgi jauno sezonu sākusi "Jokerit", kas pagaidām divos mačos pie punktiem nav tikusi. Pēdējā spēlē Helsinku komanda ar 2:5 savu līdzjutēju priekšā atzina Kazaņas "Ak Bars" pārākumu. 

Kalniņš šosezon vārtus sargājis vien 2 minūtes un 29 sekundes. 

 

Interesanti, ka "Dinamo" komandai visas piecas ripas līdz šim iemetuši viesspēlētāji, divreiz izceļoties Brendonam Makmilanam. 

Skaitot kopā ar pārbaudes spēlēm gatavošanās ciklā sezonai, "Dinamo" guvusi sešas uzvaras pēc kārtas. 

"Priekšā mums spēle Helsinkos pret "Jokerit", kas būs ļoti smaga. Tā ir viena no līgas spēcīgākajām komandām. Kļūdas pieļaut nedrīkstam, un labi jāspēlē jau no pirmā iemetiena," kluba mājas lapā citēts "Dinamo" aizsargs Sergejs Gimajevs. 

Starpsezonā Rīgas "Dinamo" papildinājusi sastāvu ar trim zviedriem - uzbrucējiem Jākobu Berglundu un Dāvidu Ulstremu, kā arī aizsargu Kristoferu Berglundu. Komandai pievienojušies arī amerikāņu aizsargs Bens Māršals un kanādiešu uzbrucējs Kārters Eštons.

Rīgas "Dinamo" iepriekšējās piecās sezonās pēc kārtas nespēja kvalificēties KHL izslēgšanas spēļu turnīram. Gagarina kausa izcīņā rīdzinieki spēlējuši piecas reizes - pirmajās četrās sezonās un arī 2013./14. gada sezonā. Labākais rezultāts ir "play-off" otrā kārta 2010. un 2011. gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu