LOK organizētā "Olimpiskā diena" šogad pulcēs rekordlielu dalībnieku skaitu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) organizētā “Olimpiskā diena 2019” šogad notiks 20.septembrī 768 norises vietās visā Latvijā. Plānots, ka vienlaicīgi visās norises vietās rīta vingrošanā plkst.10.00 piedalīsies jauns pasākuma dalībnieku skaita rekords – vismaz 150 000 dalībnieki no 101 Latvijas pašvaldības un pilsētas, informē LOK. 

Latvijā “Olimpiskā diena 2019” notiks 20.septembrī, un šogad pasākuma devīze būs “Nāc un vingrot sāc!". Mediju pārstāvji būs aicināti piedalīties “Olimpiskās dienas 2019” aktivitātēs 20.septembrī, sākot no plkst.9.30, Grīziņkalnā, “Ghetto games” teritorijā, Rīgā.

“Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK), atzīmējot savu dzimšanas dienu, aicina visu valstu nacionālās Olimpiskās komitejas organizēt “Olimpisko dienu”, popularizējot nezūdošās sporta vērtības – draudzību, cieņu un izcilību,” atklāj LOK prezidents Aldons Vrubļevskis.

“Vienlaicīgi visās Latvijas “Olimpiskās dienas 2019” norises vietās pasākums sāksies ar olimpisko rīta vingrošanu, kuras mērķis ir dalībniekus pamodināt un sagatavot turpmākās dienas aktivitātēm, kā arī atgādināt par pareizi veiktu rīta vingrošanu kā ļoti svarīgu ikdienas sastāvdaļu,” stāsta LOK ģenerālsekretārs un olimpiskais vicečempions Žoržs Tikmers. “Ik gadu dalībnieku skaits, kuri vēlas piedalīties “Olimpiskās dienas” pasākumos, palielinās, par ko mums ir neizsakāms prieks, jo tas nozīmē, ka sports un aktīvs dzīvesveids jauniešus un bērnus interesē, uz ko mudina arī bērnu vecāki un skolotāji.”

Pagājušajā gadā pirmo reizi LOK izveidoja atsevišķu vingrojuma kompleksu mazākajiem bērniem – pirmskolas izglītības iestāžu audzēkņiem, un šajā gadā šī tradīcija tiek turpināta.

LOK ir publicējusi divus "Olimpiskās dienas 2019" mācību video materiālus, kurus ir nepieciešams izmantot, lai varētu apgūt rīta vingrošanas kompleksu. Videomateriāli ir pieejami LOK mājaslapā internetā olimpiade.lv vai LOK oficiālajā youtube.com kontā. Plašāka informācija ir pieejama: “Olimpiskā diena 2019”.

Izglītības iestāžu audzēkņi iepazīsies ar dažādiem olimpiskajiem sporta veidiem un to spēles noteikumiem, piedalīsies stafetēs un citās sporta sacensībās, kā arī radošajos konkursos. Pirmskolas un sākumskolas izglītības iestāžu bērniem būs iespēja piedalīties zīmējumu konkursā, kur dalībniekiem būs uzdevums uzzīmēt Latvijas Olimpiskās komandas talismanu. Savukārt eseju konkursā 7. līdz 12. klašu skolēniem būs iespēja rakstīt iedvesmas vēstuli Latvijas Olimpiskajai komandai, ņemot vērā, ka 2020.gada vasarā Tokijā risināsies XXXII Olimpiskās spēles.

Papildus vienojošajiem pasākumiem organizētāji “Olimpiskās dienas 2019” norises vietās tiek aicināti izstrādāt savu individuālo pasākumu programmu, lai plašāk popularizētu olimpiskos sporta veidus un olimpiskās idejas.

“Olimpiskās dienas 2019” pasākumi būs bez maksas, un visiem dalībniekiem tiks pasniegti SOK 2019.gada sertifikāti, kas apliecina dalību “Olimpiskās dienas 2019” pasākumos, bet viena labākā komanda katrā pašvaldībā saņems LOK speciālbalvas.

Oficiālais “Olimpiskās dienas 2019” tēmturis izmantošanai sociālajos tīklos ir #OlimpiskaDiena2019 #OlimpiadeLV #tuvari.

Ar “Olimpisko dienu 2019” arī šogad sāksies “Eiropas Sporta nedēļas” pasākumu programma. “Eiropas Sporta nedēļa” norisināsies 23.-30. septembrī, tās mērķis būs veicināt fiziskās aktivitātes visā Eiropā un tajā iesaistīties tiks aicināts ikviens Latvijas iedzīvotājs.

Zināšanai

“Olimpiskās dienas” norisi Starptautiskā Olimpiskā komiteja atbalsta kopš 1987.gada, aicinot pasaules valstu nacionālās Olimpiskās komitejas atzīmēt SOK dzimšanas dienu. LOK aicinājumam pievienojās 1992.gadā.

Olimpiskā diena ir vienīgais vispasaules pasākums, ko ik gadus organizē Olimpiskā kustība. Lielākā daļa nacionālo Olimpisko komiteju piecos kontinentos izmanto šo iespēju, lai popularizētu olimpiskās vērtības – izcilību, draudzību, cieņu.

LOK “Olimpisko dienu” rīko, apliecinot atbalstu olimpiskajiem ideāliem, veselīgam dzīvesveidam un godīgas spēles principiem sportā.

Ar 2008.gadu “Olimpiskajā dienā” ir iespēja tuvāk iepazīties ar olimpiskajiem sporta veidiem, klātienē satikt olimpiešus un kopā ar viņiem izmēģināt dažādus sporta veidus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu