Portugāles futbolisti svin pirmo uzvaru Eiropas čempionāta kvalifikācijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Krištianu Ronaldu
Krištianu Ronaldu Foto: AP/Scanpix

2016.gada Eiropas čempione futbolā Portugāle sestdien svinēja savu pirmo uzvaru 2020.gada meistarsacīkšu kvalifikācijas ciklā.

Portugāļi B apakšgrupas mačā viesos ar 4:2 (1:0) pārspēja Serbiju.

Pirmajā puslaikā vienīgie vārti tika gūti 42.minūtē, kad Viljams Karvaļu pēc serbu sadursmes soda laukumā ieguva bumbu savā rīcībā un raidīja to tīklā. 58.minūtē Gonsalu Gedešs ielauzās soda laukumā un pēc pretinieku apspēlēšanas panāca 2:0 portugāļu labā.

Desmit minūtes vēlāk Nikola Milenkovičs pēc stūra sitiena ar galvu vienus vārtus atguva, taču 80.minūtē Krištianu Ronaldu pēc Bernārdu Silvas piespēles nonāca viens pret pretinieku vārtsargu un atjaunoja divu vārtu pārsvaru. Piecas minūtes vēlāk ar spēcīgu sitienu no soda laukuma Aleksandars Mitrovičs vēlreiz samazināja portugāļu pārsvaru. Tiesa, pēc minūtes Silva panāca 4:2 un pielika punktu viesu uzvarai.

Pirms tam šajā apakšgrupā trešo zaudējumu piedzīvoja Lietuva, kas mājās ar rezultātu 0:3 (0:2) piekāpās Ukrainas izlasei.

Uzvarētāju rindās ar vārtu guvumiem izcēlās Oleksandrs Zinčenko, Marloss un Ruslans Maļinovskis.

B apakšgrupā līdere ar 13 punktiem piecās spēlēs ir Ukraina, kam ar pieciem punktiem trīs mačos seko Portugāle, pa četriem punktiem četrās cīņās ir Serbijai un Luksemburga, bet Lietuva četrās spēlēs tikusi pie punkta.

Pārliecinošu uzvaru sestdienas vakarā svinēja arī Pasaules kausa ieguvēja Francija, kas mājās H apakšgrupas duelī ar 4:1 (2:0) uzvarēja Albāniju.

Francūžiem divus vārtus guva Kinglsijs Komans, bet pa reizei izcēlās Olivjē Žirū un Žonatans Ikone. Albāņiem kompensācijas laikā goda vārtus guva Sokols Cikalleši.

"Bumbas kontroles ziņā statistika ir ļoti pozitīva. Varējām uzvarēt arī ar lielāku rezultātu. Darījām, ko varējām, lai gan beigās spēlējām relaksēti," pauda Francijas izlases galvenais treneris Didjē Dešāns.

Vēl šajā apakšgrupā Turcija pamatlaika priekšpēdējā minūtē mājās izrāva uzvaru 1:0 (0:0) pār Andoru. Uzvaras vārtus guva Ozans Tufans.

Pirms tam Islande ar rezultātu 3:0 (1:0) pārliecinoši uzveica Moldovu. Islandes rindās ar precīziem sitieniem izcēlās Kolbeins Sigtorsons, Birkirs Bjardnasons, bet Viktors Mudračs bumbu raidīja savos vārtos.

H apakšgrupā pēc piecām kārtām pa 12 punktiem ir Francijai, Turcijai un Islandei, sešus punktus guvusi Albānija, trīs ir Moldovai, bet bez punktiem ir Andora.

Jau ziņots, ka Anglija savā trešajā spēlē mājās ar rezultātu 4:0 (1:0) pārspēja Bulgāriju, kvalifikācijas turnīru turpinot bez zaudējumiem.

Angļiem ar "hat-trick" izcēlās Herijs Keins, bet viens precīzs sitiens bija Rahīmam Stērlingam.

Tikmēr vēl vienā A apakšgrupas spēlē savu skatītāju priekšā Kosova ar rezultātu 2:1 (1:1) pārsteidza Čehijas izlasi.

Kosoviešiem vārtus guva Vedats Muriki un Mergims Vojvoda, bet čehiem atzīmējās Patriks Šiks.

Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificēsies katras apakšgrupas divas labākās izlases.

Nākamā gada Eiropas čempionāta finālturnīrs notiks 12 pilsētās 12 dažādās kontinenta valstīs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu