Jonass "izceļ startu" un finišē otrais Turcijas GP pirmajā braucienā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Pauls Jonass MXGP sacensībās Imolā
Pauls Jonass MXGP sacensībās Imolā Foto: Juan Pablo Acevedo

Latvijas vadošais motokrosa braucējs Pauls Jonass no "Rockstar Energy Husqvarna" komandas svētdien izcīnīja otro vietu sezonas 17.posma - Turcijas "Grand Prix" - pirmajā braucienā prestižākajā MXGP klasē.

Uzvaru braucienā svinēja nīderlandietis Džefrijs Herlingss, bet trešais aiz Jonasa bija uzvarētāja tautietis Glens Koldenhofs.

Jonass, kurš kvalifikācijā bija devītais, kā pirmais aizbrauca no starta un līderpozīcijā pabeidza pirmo apli. Tiesa, pēc pāris minūtēm Herlingss viņu apsteidza, bet latvietis pacietīgi turējās otrajā pozīcijā. Turpat netālu aiz muguras bija Koldenhofs, kurš brauciena otrajā pusē neapdraudēja Jonasa pozīciju. Brauciena 12.aplī Herlingss piedzīvoja nelielu kritienu, taču tas viņam netraucēja nosargāt līderpozīciju.

Traumu dēļ MXGP klasē šosezon vairs nestartēs KTM rūpnīcas komandas braucējs, itālis Antonio Kairoli.

Kopvērtējumā pēc 16.posma vadībā ir titulu nodrošinājušais Gajsers, kuram ir 709 punkti. Otrais ar 511 punktiem ir šveicietis Sīvers, bet trešo vietu ar 468 punktiem ieņem francūzis Gotjē Polēns. Tikmēr Jonass iekrājis 390 punktus, kas ļauj ieņemt septīto pozīciju.

Savukārt MX2 klasē titulu nodrošinājis spānis Horhe Prado.

Jonasam šī ir debijas sezona spēcīgajā MXGP klasē, turklāt aizvadītajā gadā viņš iedzīvojās smagā savainojumā, tāpēc šo sezonu nācās iesākt nedaudz vieglākā režīmā.

Šajā sezonā pasaules čempionātā 19 posmi, no kuriem devītais jūnijā tika aizvadīts Ķegumā, kur Jonass ieņēma 12.vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu