Rīgas "Dinamo" izbraukumā piedzīvo vēl vienu zaudējumu (8)

CopyDraugiem X Whatsapp
Rīgas "Dinamo" hokejisti
Rīgas "Dinamo" hokejisti Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Rīgas "Dinamo" komanda izbraukuma tūres turpinājumā pirmdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē ar rezultātu 0:4 (0:2, 0:2, 0:0) zaudēja Ņižņekamskas "Ņeftehimik".

Visus vārtus rīdzinieki zaudēja mazākumā. Pirmo noraidījumu mājinieki piedeva, bet pirmajā periodā Kristofera Berjlunda un Kristapa Zīles, kā arī otrajā trešdaļā Uvja Balinska un Jākoba Berjlunda noraidījumi tika sodīti ar vārtu zaudējumu - 4:0 mājinieku labā.

Pirmo vārtu guvumā Pāvels Porjadins izgāja viens pret vienu ar Kristeru Gudļevski, arī otro vārtu zaudējums bija no vārtu priekšas, kad precīzs bija Zaks Mičels. Trešos vārtus vairākumā mājinieki gan guva ar spēcīgu metienu no distances, izceļoties Zijatam Paiginam, bet Rafaels Bikmuļļins dabūja vārtos ripu pēc rikoseta.

Bija iespējas iemest arī rīdziniekiem, pirmajā periodā - J.Berjlundam un Rihardam Marenim, otrajā - Kārteram Eštonam un Uvim Balinskim, taču tās netika izmantotas.

Starp trešo un ceturto vārtu zaudējumu vēl vienu golu septiņpadsmitgadīgajam Maksimam Groševam neieskaitīja, jo pēc Rīgas kluba pieprasījuma videoatkārtojums apliecināja, ka vārti gūti ar kāju.

Trešajā periodā rīdzinieki gandrīz visu laiku uzbruku, pēc minūtes pārtraukuma vairākumā spēlēja bez vārtsarga, taču vārtus gūt neizdevās. Beigās pusotru minūti "Dinamo" bija lielais vairākums, talkā dodoties arī sestajam hokejistam, taču vārtus gūt rīdziniekiem pirmdien nebija lemts.

Rīdzinieki sezonu sāka ar diviem panākumiem savā laukumā, ar 2:1 pagarinājumā pārspējot Mārtiņa Karsuma un Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Maskavas "Spartak" vienību, bet otrajā mačā ar 3:0 guva virsroku pār Ņižņijnovgorodas "Torpedo".

Sestdien tika aizvadīta pirmā spēle izbraukumā, kurā ar 2:7 tika atzīts vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvētās Helsinku "Jokerit" vienības pārākums. 

Tikmēr "Ņeftehimik" sezonu sāka izbraukumā, vispirms ar 4:2 pārspējot Minskas "Dinamo", bet pēc tam ar 2:3 piekāpjoties "Soči" un Maskavas CSKA vienībām. Duelis Maskavā noslēdzās tikai papildlaikā.

Ceturtdien rīdziniekiem būs spēkošanās ar Maskavas "Spartak", bet pēc tam Latvijas komanda uz divām spēlēm atgriezīsies mājās, kur tiksies ar Habarovskas "Amur" un Jaroslavļas "Lokomotiv".

Izbraukumā Ģirta Ankipāna un viņa palīgu rīcībā ir šādi hokejisti:

  • vārtsargi - Kristers Gudļevskis, Maksims Tretjaks, Reinis Liepiņš;
  • aizsargi - Nerijus Ališausks, Uvis Balinskis, Kristofers Berjlunds, Sergejs Gimajevs, Eduards Hugo Jansons, Roberts Mamčics, Bens Māršals, Kristaps Sotnieks, Kristaps Zīle;
  • uzbrucēji - Kārters Eštons, Oskars Batņa, Jākobs Berjlunds, Daniels Bērziņš, Lauris Dārziņš, Andris Džeriņš, Koltons Gilīss, Emīls Ģēģeris, Rihards Marenis, Brendons Makmilans, Gints Meija, Vitālijs Pavlovs, Miķelis Rēdlihs, Deivids Sarkanis un Dāvids Ulstrēms. Helsinkos komandai pievienojās Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandas "Rīga" uzbrucējs Antons Trastašenkovs, kurš kopā ar savu vienību bija izbraukumā Krievijā.

Slimības dēļ šajā izbraukumā nedevās uzbrucējs Patriks Zabusovs, bet vēl divi uzbrucēji Roberts Lipsbergs un Frenks Razgals dosies uz "Dinamo" fārmklubu "Liepāja".

Rīdzinieki iepriekšējā sezonā regulārajā čempionātā Rietumu konferencē bija devītie, kamēr "Ņeftehimik" bija desmitie Austrumos.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu