Ramoss atkārto Kasiljasa rekordu nospēlētajos mačos Spānijas izlasē

CopyDraugiem X Whatsapp
Serhio Ramoss
Serhio Ramoss Foto: Reuters/ScanPix

Spānijas futbola izlases aizsargs Serhio Ramoss svētdien atkārtoja leģendārā Ikera Kasiljasa valstsvienībā aizvadīto spēļu rekordu, laukumā izejot jau 167.reizi.

Pieredzējušais aizsargs pirmo reizi Spānijas izlasē debitēja jau 14 gadu vecumā, kad piedalījās pārbaudes spēlē pret Ķīnu.

"Tas ir grūts pārbaudījums - sasniegt Ikera rekordu," teica futbolists. "Tā ir kā balva, kas nes prieku. Šis panākums man prasīja neskaitāmus gadus."

Ramoss 2016.gadā pārņēma kapteiņa pienākumus, jo savu pēdējo maču izlasē aizvadīja ilggadējais vārtsargs Kasijas, bet jau nākammēnes viņam ir iespēja uzstādīt jaunu rekordu, piedaloties spēlēs pret Norvēģiju un Zviedriju.

"Apsveicu ar 167.spēli mans draugs," vēstīja sociālajos tīmekļos publicētais Kasiljasa apsveikums. "Ceru, ka aizvadīsi vēl vairākas spēles. Kopā piedzīvojām lieliskus brīžus, spēlējot Spānijas izlasē."

Ramosam pietrūkst tikai deviņas spēles, lai sasniegtu jaunu Eiropas rekordu, kas pagaidām pieder leģendārajam vārtu vīram no Itālijas Džanluidži Bufonam (176). Tikmēr no pasaules rekorda spānis atpaliek par 17 spēlēm, jo 184 spēlēs laukumā devies Ēģiptes futbolists Ahmeds Hasans.

"Statistika ir tāpēc, lai to pārspētu. Ja uzskatītu, ka esmu sasniedzis visus savus karjeras sapņus, futbolu vairs nespēlētu," kaujinieciski noskaņots bija aizsargs. "Katru gadu pārdomāju lietas un atgriežos ar citu entuziasmu."

33 gadus vecais Ramoss ar Spānijas izlasi 2010.gadā triumfēja Pasaules kausa izcīņā, bet 2008. un 2012.gadā kļuva par Eiropas čempionu.

Tikmēr jau kopš 2005.gada futbolists pārstāv titulēto Spānijas klubu Madrides "Real", kurā kopumā jau aizvadījis 417 spēles.

Laika posmā no 1992. līdz 2010. gadam Vitālijs Astafjevs aizvadīja 167 spēles Latvijas izlasē. Iepriekš šis bija rekords Eiropā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu