Mūze izcīna ceturto vietu Eiropas - ASV mačā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Līna Mūze
Līna Mūze Foto: EPA/Scanpix

Latvijas šķēpmetēja Līna Mūze Eiropas - ASV vieglatlētikas mačā Minskā ar 59,71 metru tālu raidījumu ierindojās ceturtajā vietā.

Šķēpa mešanas sacensībās piedalījās astoņas sportistes, no kurām pa četrām pārstāvēja ASV un Eiropu. Mūze savu labāko rezultātu sasniedza otrajā mēģinājumā. Pirmajā mēģinājumā viņa šķēpu raidīja 58,52 metru tālumā, bet četri pēdējie metieni palika neieskaitīti.

Uzvarēja amerikāniete Kara Vingere, kura pēdējā metienā šķēpu raidīja 64,63 metru tālumā, par 24 centimetriem apsteidzot baltkrievieti Tatjanu Haladoviču.

Trešā ar 60,86 metriem bija francūziete Aleksī Alē. Savukārt piektajā vietā finišējušo amerikānieti Arianu Insu Mūze apsteidza par 87 centimetriem.

Šķēpa mešanā sievietēm ar 21:16 pārāka bija Mūzes pārstāvētā Eiropas komanda.

Sacensības, kurās divu dienu laikā sportisti sacenšas 37 disciplīnās, kopvērtējumā pēc pirmās dienas vadībā arī izvirzījusies Eiropas komanda. Rezultāts ir 331:304.

Sezonas labāko rezultātu pasaulē augstlēkšanā sasniedza mājinieks Maksims Nedasekovs. Viņam otrajā mēģinājumā pakļāvās 2,35 metru augstumā novietotā latiņa. Līdz šim labākais rezultāts piederēja uzreiz trim sportistiem un bija par diviem centimetriem zemāks. Baltkrievijas augstlēcējs trīsreiz mēģināja pārvarēt arī 2,37 metrus, taču šoreiz šī robeža viņam palika neaizsniegta.

Pirmdien tika aizvadītas 18 no 37 disciplīnām. Atlikušās notiks otrdien. Eiropas komanda ir vadībā par spīti tikai sešām uzvarām, kamēr amerikāņi pirmdien guva 12 uzvaras. Savukārt eiropiešiem bija vairāk otro, trešo un ceturto vietu, bet pēdējā astotajā vietā, kas dod vienu punktu, par uzvaru piešķirot deviņus, par otro vietu - septiņus utt. punktus, Eiropas izlasei ierindojās vien divi sportisti, kamēr amerikāņiem - desmit (dažās disciplīnās nepiedalījās vai nefinišēja visi astoņi sportisti).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu