Argentīna uzvar pasaules vicečempioni un iekļūst PK pusfinālā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Luiss Skola
Luiss Skola Foto: FIBA.com

Argentīnas vīriešu basketbola izlase otrdien Ķīnā sasniedza Pasaules kausa (PK) izcīņas pusfinālu, pārspējot iepriekšējā turnīra sudraba medaļu ieguvēju Serbijas valstsvienību.

Argentīna ar rezultātu 97:87 (25:23, 29:26, 14:18, 29:20) pārspēja Serbiju, kas līdz šim tika uzskatīta par vienu no galvenajām favorītēm cīņā par zelta medaļām.

Uzvarētāju sastāvā 20 punktus guva Luiss Skola, 18 punkti un 12 rezultatīvas piespēles Fakundo Kapaco kontā, 15 punktus iemeta Patrisio Garino, bet 13 pievienoja Gabriels Deks.

Serbijas izlases rindās ar 21 punktu rezultatīvākais bija Bogdans Bogdanovičs, 18 iemeta Nemanja Bjelica, bet 16 pievienoja Nikola Jokičs.

Spēles sākumā Argentīna izvirzījās 12:4 vadībā, taču jau pēc brīža rezultāts kļuva neizšķirts 16:16. Iniciatīva piederēja argentīniešiem, tomēr tālāk par 8 punktiem viņiem neizdevās atrauties pirmajā puslaikā.

Sīvā cīņā trešā ceturtdaļa noslēdzās ar +1 Argentīnai. Ceturtās ceturtdaļas sākumā Serbija uz brīdi ieguva 2 punktu pārsvaru, tomēr turpinājumā pārliecinošāk spēlēja argentīnieši, pamazām atraujoties no pretiniekiem.

Pusotru minūti pirms mača beigām Argentīnai bija +11. Atlikušajā laikā Dienvidamerikas komanda neļāva pretiniekiem atspēlēties.

Argentīna šajā mačā teicami uzbruka no tālās distances, realizējot 12 no 27 trīspunktu metieniem.

Argentīna uzvarēja pirmajā Pasaules kausā, kas notika 1950. gadā, bet 2002. gadā argentīnieši izcīnīja sudraba medaļas.

Neskaitot panākumus Dienvidslāvijas sastāvā, Serbijas basketbolisti Pasaules kausā uz goda pjedestāla kāpuši vienreiz - 2014. gadā izcīnot sudrabu.

Argentīna pusfinālā spēkosies ar ASV un Francijas pāra uzvarētājiem, kas noskaidrosies trešdien.

Otrdien vēlāk ceturtdaļfināla dueli aizvadīs Spānija un Polija, bet trešdien par vietu pusfinālā cīnīsies arī Austrālija un Čehija.

Iepriekšējo reizi Pasaules kausa izcīņa notika 2014. gadā Spānijā. Tajā turnīrā zeltu izcīnīja ASV, sudrabu Serbija, bronzu Francija, bet ceturto vietu ieguva Lietuva.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu