Traģiski bojāgājušais F-2 pilots Ibērs guldīts zemes klēpī

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Formula 2" pilots Antuāns Ibērs
"Formula 2" pilots Antuāns Ibērs Foto: AFP/SCANPIX

Otrdien Francijas pilsētā Šartrā pēdējā gaitā tika izvadīts aizpagājušajā nedēļas nogalē bojā gājušais "Formula 2" pilots Antuāns Ibērs.

Franču pilots bojā gāja 31.augustā F-2 sacensību laikā.

Negadījums notika neilgi pēc starta, kad 22 gadu vecā Ibēra vadītais spēkrats pēc sadursmes ietriecās riepu nožogojumā un ieslīdēja perpendikulāri trasei. Viņa vadītājā auto ar aptuveni 257 kilometru ātrumu ietriecās ASV pilota Huana Manuela Korreas vadītais spēkrats. 

Korrea ar lauztām abām kājām tika nogādāts slimnīcā un viņa stāvoklis nedēļu pēc avārijas tika raksturots kā smags, bet stabils. Trešajam avārijā iesaistītajam pilotam - leģendārā Žana Alezī dēlam Džuliāno - pēc medicīniskajām pārbaudēm netika konstatētas smagas traumas. 

Ibēra bēru ceremonija norisinājās vairāk nekā trīs stundas un tajā piedalījās vairāki simti pilota draugu, ģimenes locekļu un līdzjutēju.

Bēru ceremonijā piedalījās F-1 piloti Šarls Leklērs, Pjērs Gaslī un Estebans Okons, kuri bija Ibēra bērnības draugi un sāncenši trasē. Ceremonijā piedalījās arī tēvs un dēls Alezī, Miks Šūmahers un citi F-2 piloti. Tāpat no Ibēra atvadījās Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) prezidents Žans Tods, kā arī F-1 amatpersonas Ross Brauns, Čeiss Kerijs un Šons Bračess.

Ibērs šosezon izcīnīja divas uzvaras un pirms liktenīgajām sacensībām kopvērtējumā bija astotais. Iepriekšējās divas sezonas viņš startēja "Formula 3" seriālā, kur pērn kļuva par čempionu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu