Žilbērs izcīna otro uzvaru šī gada "Vuelta a Espana" posmā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Filips Žilbērs
Filips Žilbērs Foto: EPA/Scanpix

Beļģijas riteņbraucējs Filips Žilbērs no "Deceuninck - Quick Step" komandas trešdien izcīnīja jau otro uzvaru kādā no šī gada prestižā daudzdienu velobrauciena "Vuelta a Espana" posmiem, kamēr slovēnis Primožs Rogličs aizvien saglabājis kopvērtējuma līdera godu.

Trešdien sportistiem bija jāmēro sacensību garākais posms, kas stiepās 219,6 kilometru garumā, tomēr distancē izteikti kāpumi nebija jāpārvar. Par 17.posma uzvarētāju kļuva jau 12.etapā uzvarējušais beļģis Žilbērs, kurš finišēja ar laiku četras stundas 20 minūtes un 15 sekundes.

Otro vietu, līderim zaudējot divas sekundes, izcīnīja 14.posma uzvarētājs īrs Sems Benets ("BORA - hansgrohe"), bet uzreiz aiz viņa finišu līniju šķērsoja francūzis Remī Kavaņā ("Deceuninck - Quick Step").

Žilbērs šajās sacensībās kopumā aizvadījis 126 posmus, bet 26 no tiem viņš finišējis labāko desmitniekā. Karjeras laikā riteņbraucējs nu jau izcīnījis 77 uzvaras.

24 kilometrus līdz etapa beigām peletonā brauca 20 sportisti, taču nedaudz vairāk nekā septiņus kilometrus līdz finišam, kopvērtējuma līderis Rogličs bija vienīgais no savas komandas braucējiem sacensību priekšgalā, tāpēc nespēja iesaistīties cīņā par pjedestālu. Netālu no finiša "Astana" un "BORA - hansgrohe" braucēji jau bija pietuvojušies līderu grupai, bet divus kilometrus pirms beigām divi "Deceuninck - Quick Step" riteņbraucēji centās pārņemt vadību, tomēr Benets un Kavaņā to nepieļāva. Francūzis un īrs pārsimts metrus līdz finišam apsteidza abus braucējus, bet Žilbērs spēja noturēt atrāvienu, kuru uzsāka kilometru pirms finiša, visiem trijiem vēlāk kāpjot uz pjedestāla.

Tikmēr kopvērtējuma līderis Rogličs ("Jumbo - Visma") finišēja 30.vietā kopā ar saviem konkurentiem Alehandro Valverdi ("Movistar") no Spānijas, tautieti Tadeju Pogačaru ("UAE-Team Emirates") un kolumbieti Migelu Anhelu Lopesu ("Astana"). Tikmēr Nairo Kintana ("Movistar") no Kolumbijas finišēja vien desmit sekundes aiz līdera, krietni uzlabojot savas pozīcijas kopvērtējumā.

Kopvērtējumā Rogličs savu tuvāko sekotāju Kintanu apsteidz par divām minūtēm un 24 sekundēm. Uz trešo vietu atkāpies Valverde, līderim zaudējot divas minūtes un 48 sekundes, bet ceturtais ir Pogačars.

Ceturtdien riteņbraucēji aizvadīs ļoti gana kalnainu 177,5 kilometrus garu posmu ar četriem pirmās kategorijas kāpumiem, kas varētu ieviest izmaiņas kopvērtējumā.

Velobrauciens noslēgsies svētdien Madridē, kad būs veikts 21.posms.

Latvijas riteņbraucēji tāpat kā pagājušajā gadā Spānijas tūrē nepiedalās.

"Vuelta a Espana" norisinās 74.reizi. Pērn par čempionu tika kronēts brits Saimons Jeitss, kurš, tāpat kā 2017.gada čempions Kriss Frūms, šogad nestartē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu