Merzļikins guvis labu mācību pirmajās NHL pārbaudes spēlēs

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins, kurš gatavojas savai debijas sezonai Nacionālajā hokeja līgā (NHL), pirmajās pārbaudes spēlēs guvis vērtīgu mācību.

Merzļikins aizvadījis divas NHL jauno talantu pārbaudes spēles. Pirmajā mačā vārtsargs palīdzēja Kolumbusas "Blue Jackets" ar rezultātu 6:2 pārspēt Ņujorkas "Rangers", bet otrajā spēlē ar 3:5 tika piedzīvots zaudējums pret Dalasas "Stars".

Latvijas vārtsargs jau pirmajā spēlē pret "Rangers" secinājis, ka NHL spēlētāji var izpildīt precīzus metienus no jebkuras pozīcijas. Pretinieks viņu pārspēja, izpildot metienu no asa leņķa. Merzļikins tam nebija gatavs, jo Eiropā šādās epizodēs spēlētājs parasti aizslido aiz vārtiem.

"Pozīcija ir jāieņem visu laiku," sacīja Merzļikins. "Eiropā spēlētājs būtu aizslidojis aiz vārtiem. Labi, ka tas notika, jo kaut ko iemācījos - Elvi, tu esi NHL spēlētājs, metieni būs no visurienes."

"Eiropā neviens nemet no tādas pozīcijas," uzskata Merzļikins. "Šeit, laukumiem esot mazākiem, spēlētājiem ir uzreiz jāmet. Šī man ir laba mācība, ar ko man ir jārēķinās."

"Blue Jackets" vārtsargu treneris Menijs Legass uzsvēra, ka šobrīd Merzļikinam svarīgākais ir pierast pie tā, kā ir spēlēt uz mazākiem laukumiem.

"Tāpēc viņš ir šeit, lai nospēlētu pēc iespējas vairāk mačus līdz sezonas sākumam. Viņam ir jāsaprot, ka šeit vairāk nav laika (uz ledus). Kad spēles ir uz lielā laukuma, spēlētājiem ir laiks izveidot perfektas izspēles. Šeit viņi vienkārši met ripas vārtos," sacīja treneris.

Ceturtdien sākas "Blue Jackets" komandas treniņnometne. Ierindā ir seši vārtsargi, starp kuriem divi ir latvieši - Merzļikins un Matīss Kivlenieks.

Sagaidāms, ka nākamajā NHL sezonā par "Blue Jackets" vārtu drošību rūpēsies līgas debitants Merzļikins un Jūnass Korpisalo. Abi hokejisti ir 25 gadus veci, taču Somijas vārtsargam ir 90 spēļu pieredze NHL čempionātā.

Pašlaik 23 gadus vecais Kivlenieks iepriekšējās divas sezonas spēlēja Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandā Klīvlendas "Monsters".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu