Deniss Rodmens aicina sportistus "iznākt no skapja"

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Deniss Rodmens
Deniss Rodmens Foto: AP/Scanpix

Pieckārtējais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempions Deniss Rodmens aicinājis sportistus ar netradicionālu orientāciju neslēpties un "iznākt no skapja". Viņš jau iepriekš bijis zināms kā aktīvs lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu (LGBT) atbalstītājs. 

"Viena lieta, ar kuru es patiesi lepojos, ir, ka geju kopiena izvirzījās sportam priekšplānā manis dēļ," ESPN citē Rodmena teikto. "Es biju uz "Sports Illustrated" žurnāla vāka peldbiksēs un nokrāsots ar kosmētiku. Biju spilgts, ievērojams un darīju to arī turpmāk. Cilvēki teica: jā, mums šis puisis patīk, viņš nav kautrīgs un neslēpjas."

NBA spēlētājs Džeisons Kolinss 2013. gadā kļuva par vēsturē pirmo Ziemeļamerikas aktīvo profesionālo sportistu, kurš atzinies, ka ir gejs.

"Domāju, ka sportā ir diezgan daudz geju. Viņi gan, visticamāk, ir biseksuāļi nevis geji. Novēlu viņiem visiem "iznākt no skapja". Mūsdienās tas jau ir pieņemami. Iznāciet no skapja, labi atpūšaties un izbaudiet to," teica Rodmens. 

58 gadus vecais Rodmens divus NBA čempiontitulus izcīnīja ar Detroitas "Pistons" komandu un trīs, pārstāvot Čikāgas "Bulls" vienību. 

CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu