Deviņi latviešu hokejisti piedalās NHL komandu treniņnometnēs

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Teodors Bļugers, Zemgus Girgensons, Rūdolfs Balcers
Teodors Bļugers, Zemgus Girgensons, Rūdolfs Balcers Foto: AP/AFP/Scanpix/TVNET kolāža

Deviņi latviešu hokejisti piedalās Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu pirmssezonas treniņnometnēs.

Vārtsargi

Kolumbusas "Blue Jackets" komandā uz treniņnometni uzaicināti 6 vārtsargi, starp kuriem 2 ir latvieši - Elvis Merzļikins un Matīss Kivlenieks.

Savukārt Vankūveras "Canucks" nometnē viens no septiņiem vārtsargiem ir Artūrs Šilovs, kurš šovasar tika draftēts un vienojas par trīs gadu līgumu.

Sagaidāms, ka no šiem trim latviešu vārtsargiem debiju NHL šosezon piedzīvos Merzļikins, kuram tikšot dota iespēja cīnīties par pirmā vārtsarga lomu.

Aizsargi

Vašingtonas "Capitals" komandā uz treniņnometni uzaicināti 19 aizsargi, starp kuriem ir arī Kristofers Bindulis. Viņam gan nav izdevies iepriekšējās divās sezonās sevi apliecināt Amerikas Hokeja līgā (AHL). Pagājušajā sezonā Bindulis aizvadīja tikai 4 mačus AHL.

Toronto "Maple Leafs" sastāvā ir Kristiāns Rubīns, kurš pagājušajā sezonā kļuva par Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) čempionu, kā arī aizvadīja dažas spēles AHL čempionātā.

Uzbrucēji

Floridas "Panthers" rīcībā ir 36 uzbrucēji, un viens no viņiem ir Rodrigo Ābols, kurš pavasarī vienojās par divu gadu debitanta līgumu. Visticamāk, trenera Arta Ābola dēls sezonu sāks AHL čempionātā.

Savai septītajai NHL sezonai Bufalo "Sabres" rindās gatavojas Zemgus Girgensons. Viņš vasarā pagarināja līgumu ar komandu uz vēl vienu gadu.

Arī pagājušās sezonas NHL debitanti Teodors Bļugers un Rūdolfs Balcers gatavojas jaunajai sezonai savās komandās - attiecīgi Pitsburgas "Penguins" un Otavas "Senators". 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu