NHL vēl lems par soda sankcijām Kuzņecovam; "Capitals" pagaidām neziņā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Jevgeņijs Kuzņecovs
Jevgeņijs Kuzņecovs Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vadība vēl lems, vai piemērot kādas papildus sankcijas par kokaīna lietošanu uz četriem gadiem no Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) rīkotajām sacensībām diskvalificētajam Vašingtonas "Capitals" uzbrucējam Jevgēņijam Kuzņecovam.

IIHF hokejistam piemēroja četru gadu diskvalifikāciju, kas noslēgsies 2023.gada 12.jūnijā. Šajā laikā viņš nevarēs pārstāvēt Krievijas izlasi vai spēlēt Eiropā.

"Komandas biedri viņu atbalsta. Domāju, viņam pašam jāizrunājas ar komandu. Tas šobrīd visiem nāktu par labu," Vašingtonas kluba ģenerālmenedžera Braiena Maklelana teikto citē ASV medijs NBC.

NHL vadība šorīd ir aizņemta sarunās par jauno kolektīvo līgumu ar spēlētāju arodbiedrību, tāpēc Kuzņecova jautājumam pievērsīsies vēlāk.

Kuzņecovs nebija pieejams intervijām "Capitals" komandas rīkotajā mediju dienā. Paredzams, ka līga par viņam piemērojamo sodu izlems līdz jaunās sezonas sākumam.

"Capitals" pirmo spēli sezonā aizvadīs 2.oktobrī pret Stenlija kausa īpašnieci Sentluisas "Blues".

Kuzņecovs maija beigās jau iekūlās skandālā, kas saistīts ar narkotisko vielu iespējamu lietošanu. Pēc pasaules čempionāta sociālo tīklu "Twitter" pāršalca 22 sekunžu ilgs video, kurā Kuzņecovs redzams, sēžot pie galda, uz kura ir divas līnijas ar pulverveida vielu un sarullēts dolārs. Krievu uzbrucējs šajā laikā nepieskārās uz galda esošajiem priekšmetiem.

Kā laikrakstam "Sport Express" apliecināja Kuzņecovs, viņš bija persona, kas redzams video. Tas uzņemts pērn Lasvegasā pēc "Capitals" uzvaras Stenlija kausa izcīņā. Kā apgalvo Kuzņecovs, viņš iegājis viesnīcas numurā pie drauga, redzējis narkotikas un nepazīstamu sievieti, piezvanījis citam draugam un aizgājis.

Pēc tam gan līga, gan komanda uzsāka izmeklēšanas šajā lietā, taču tās noslēdzās bez sankcijām, jo netika pierādīta narkotiku lietošana. Tāpat arī "Capitals" uzskatīja, ka Kuzņecovs nav lietojis narkotikas.

27 gadus vecais Kuzņecovs aizvadītajā sezonā regulārajā čempionātā 76 spēlēs guva 21 vārtus un veica 51 rezultatīvu piespēli, bet Stenlija kausa izcīņā viņam septiņos dueļos bija viens precīzs metiens un piecas piespēles.

"Capitals" viņš pārstāv no 2014.gada, kad no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Čeļabinskas "Traktor" pārcēlās uz Ziemeļameriku. Pirms diviem gadiem viņš ar "Capitals" uz astoņiem gadiem pagarināja līgumu, vidēji sezonā saņemot 7,8 miljonus ASV dolāru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu