"Maple Leafs" beidzot panāk vienošanos ar Mārneru

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Mičels Mārners
Mičels Mārners Foto: AFP/SCANPIX

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Toronto "Maple Leafs" beidzot panākusi vienošanos ar vienu no līdzšinējiem kluba līderiem uzbrukumā Mičelu Mārneru, piektdien pavēstīja vienība.

Kā vēsta Toronto klubs, vienošanās ar Mārneru panākta uz sešiem gadiem, kuru laikā viņš saņem 65 miljonus ASV dolāru (58,4 miljonus eiro).

"Esmu tieši tur, kur vēlos būt - lieliskāko atbalstītāju priekšā, lepni turpinot pārstāvēt "Maple Leafs" komandu," savā "Twitter" profilā ierakstu publicēja Mārners. 

Spēlētājs iepriekš ilgu laiku nevarēja vienoties par jaunā līguma nosacījumiem un vienubrīd pat tika spekulēts, ka viņš šo sezonu varētu uzsākt Šveices augstākajā līgā. Tomēr ņemot vērā viņa lielisko sniegumu aizvadītajā sezonā, klubs par savu prioritāti pirms 2019./20.gada sezonas noteica līguma parakstīšanu ar 22 gadus veco hokejistu.

Mārners pagājušajā sezonā kļuva par pirmo Toronto hokejistu, kuram izdevās iekrāt 90 rezultativitātes punktus. To pēdējo reizi pirms 22 gadiem paveica leģendārais Mets Sandīns. Jaunais hokejists aizvadīto sezonu noslēdz ar 94 rezultativitātes punktiem (26+68).

Tikmēr līdz ar jaunā līguma parakstīšanu, Mārners kļuvis par trešo vislabāk apmaksāto spēlētāju komandā. Viņam priekšā ir līgas superzvaigznes - Džons Tavaress un Ostons Metjūzs.

Mārners NHL draftā tika izraudīts 2015.gadā ar kopējo ceturto numuru, bet kopumā viņš līgā aizvadījis jau 241 spēli, kuru laikā iekrājis 224 rezultativitātes punktus (67+157). 

2017.gadā viņš pasaules čempionātā Kanādas izlases rindās bija labākais punktu guvējs, iekrājot 12 rezultativitātes punktus desmit spēlēs. Kanāda togad izcīnīja sudraba medaļas.

"Maple Leafs" patlaban līgā pieder ļoti nepatīkams anti rekords -  51 sezonu nav izdevies izcīnīt Stenlija kausu. Tāpat Mārnera situācija nebija nekāds jaunums, jo pagājušajā gadā par jaunu līgumu ar klubu nespēja vienoties talantīgais Viljamss Nīlanders, kurš ilgstoši noraidīja Toronto komandas piedāvājumus līdz šī gada sākumā beidzot parakstīja vienošanos ar "Maple Leafs".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu