Gasols nonācis uzvaras attālumā līdz vēsturiskam panākumam (1)

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Marks Gasols
Marks Gasols Foto: FIBA.com

Spānijas basketbola izlases spēlētājs Marks Gasols patlaban atrodas vienas uzvaras attālumā, lai gūtu vēsturisku panākumu - vienā sezonā izcīnīta Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) un Pasaules kausa (PK) trofeja.

Līdz šim šādu panākumu savā karjerā guvis tikai Lamars Odoms, kurš 2010.gadā NBA triumfēja Losandželosas "Lakers" sastāvā, bet vēlāk ar ASV izlasi guva uzvaru PK.

Spānijas izlase piektdien tikai otrajā papildlaikā pārspēja Austrāliju un iekļuva PK finālā, bet tieši Gasols bija viens no savas komandas līderiem vairākos statistikas rādītājos - 33 punkti, sešas atlēkušās bumbas un četras rezultatīvas piespēles.

Spēlētājs gan neslēpa, ka šis panākums viņam neko nenozīmē, jo svarīgākais, ko paveiks visa komanda.

"Es tikai cenšos izbaudīt katru mirkli. Nemēģinu izdarīt divreiz vairāk. Cenšos sniegt maksimālu atdevi katrā spēlē," teica Gasols, kurš arī neslēpa, ka aizvadīt tik daudz spēļu pēc garās NBA sezonas neesot viegli.

"Zināju, ka pievienošanās komandai no manis prasīs daudz fiziskās enerģijas, kas tika atdota mūsu veiksmes gājienā - NBA finālsērijā. Tomēr tas noteikti ir to vērts."

Spānija piektdien ar rezultātu 95:88 pusfinālā tikai otrajā papildlaikā pārspēja Austrāliju, kurai šogad ir iespēja izcīnīt savu pirmo PK kausa medaļu.

Tikmēr sestdien cīņā par septīto vietu ASV ar rezultātu 87:74 uzvarēja Poliju, kas iepriekšējo un vienīgo reizi pasaules čempionātā spēlēja 1967.gadā, kad pēc diviem grupu turnīriem ieņēma piekto vietu.

Svētdien Francija un Austrālija spēlēs par trešo vietu, kamēr Argentīna un Spānija lūkos izcīnīt zeltu.

Šī ir pirmā Pasaules kausa izcīņa, kurā piedalās 32 izlases. Visas komandas bija sadalītas astoņās grupās pa četrām izlasēm, kuras aizvadīja viena apļa turnīru, pēc kura katras grupas divas labākās valstsvienības turpināja cīņu par medaļām.

Iepriekšējā Pasaules kausa izcīņā, kas notika 2014.gadā, uzvaru otro turnīru pēc kārtas izcīnīja ASV izlase.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu