Pasaules čempionāta posmā Biķerniekos uzvar Timijs Hansens; Nitišs un Baumanis finālā neiekļūst

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Baumanis
Jānis Baumanis Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas piloti Reinis Nitišs un Jānis Baumanis svētdien Biķernieku trasē neiekļuva pasaules čempionāta rallijkrosā devītā posma finālā prestižākajā "SuperCar" klasē, kamēr uzvaras laurus plūca zviedrs Timijs Hansens, kurš pirms pēdējā etapa kļuvis par kopvērtējuma līderi.

(Papildināts viss teksts.)

Abi latvieši startēja vienā pusfinālā, kuru Nitišs sāka no otrās starta rindas, bet Baumanis - no trešās rindas. Startā nevienam no latviešiem neizdevās iekļūt pirmajā trijniekā, kamēr vadībā bija brāļi Hanseni.

Nitišs jau pirmajā aplī devās Džokera aplī, kā rezultātā atkāpās uz piekto vietu uzreiz aiz Baumaņa. Turpinājumā trasē apdzīšanas nenotika, bet Baumanis Džokera aplī devās priekšpēdējā aplī. Uzvaru svinēja T.Hansens, otrais bija viņa brālis Kevins, bet trešo vietu guva krievs Timurs Timerzjanovs - šī trijotne iekļuva finālā.

Nitišs finišēja ceturtais, piektais bija ungārs Kristiāns Sabo, bet Baumanis samierinājās ar sesto vietu.

No otra pusfināla ceļazīmes uz finālu izcīnīja norvēģis Andrēass Bakerūds, soms Niklass Grenholms un brits Laiems Dorans.

Finālā lielu uzrāvienu izdarīja Timerzjanovs, kurš gan pirmajā līkumā saslīdēja, bet par līderi kļuva T.Hansens. Tikmēr Bakerūds pēc kļūdas un Džokera apļa zaudēja savu otro pozīciju, uz ko pakāpās Grenholms. T.Hansens vadību nosargāja un finišēja pirmais, bet aiz viņa bija Grenholms un Bakerūds.

Foto: Raimonds Volonts, Volonts Photography

Ceturtais bija K.Hansens, piekto vietu ieņēma Timerzjanovs, bet sestais bija Dorans.

Jau ziņots, ka kvalifikācijā Nitišs bija sestais, bet Baumanis ar 12.vietu tikai caur adatas aci iekļuva pusfinālā.

Prestižajā "SuperCar" klasē Baumanis šosezon pārstāv STARD komandu, bet Nitišs brauc "GRX Taneco" vienībā.

Baumanis posmā Norvēģijā izcīnīja trešo vietu, bet Kanādā bija otrais, kamēr Nitišs bija trešais Zviedrijā.

Foto: Raimonds Volonts, Volonts Photography

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc deviņiem posmiem līderis ar 187 punktiem ir T.Hansens, kurš par vienu punktu apsteidz Bakerūdu. Trešais ar 179 punktiem ir K.Hansens, ceturto vietu ar 157 punktiem ieņem Grenholms, bet piektais ar 126 punktiem ir Baumanis. Savukārt Nitišs piedalījies trīs posmos un ir kopvērtējuma otrajā desmitā.

Pasaules čempionātā šogad kopumā būs desmit posmi, pēdējam no tiem notiekot Dienvidāfrikas Republikā. Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, seriālu pametušas vairākas rūpnīcas komandas, kā arī iepriekšējo gadu vadošie piloti.

Foto: Raimonds Volonts, Volonts Photography

Šajā nedēļas nogalē Biķerniekos notika arī sacensības Eiropas čempionāta "SuperCar" un "Super1600" klasēs. Eiropas čempionāta "SuperCar" ieskaitē cīnījās Jānis Veģeris, kurš kvalifikācijā palika pēdējā, 15.vietā.

Posms Latvijā divus gadus saņēma balvu kā vislabāk sarīkotās pasaules rallijkrosa čempionāta sacensības, kā arī divas reizes saņēmis Latvijas Gada balvu sportā nominācijā "Gada sporta notikums". Tiesa, šobrīd Latvijas posmam nav valsts atbalsta licences iegādei, tāpēc tā nākotne ir miglā tīta.

Foto: Raimonds Volonts, Volonts Photography
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu