Sevastova veselības problēmu dēļ atsauc dalību no Osakas turnīra

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: AP/Scanpix

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova pirmdien Osakas "Premier" turnīrā īsi pirms savas pirmās spēles veselības likstu dēļ atsauca dalību vienspēļu sacensībās.

Sevastovai pirmajā kārtā bija paredzēta tikšanās ar beļģieti Elīzi Mertensu (WTA 24.), taču līdz ar viņas izstāšanos, pretiniece spēlēs pret kvalifikācijas turnīra "laimīgo zaudētāju" Vitniju Oisugvi no ASV (WTA 115.)

Abām tenisistēm šī būtu bijusi trešā savstarpējā spēle, bet iepriekšējās divās sīvā cīņā uzvaras svinējusi Sevastova. Iepriekšējo reizi viņas tikās šī gada Francijas atklātā čempionāta trešajā kārtā, kurā ar 6-7 (3:7), 6-4, 11-9 pārāka bija liepājniece.

Latvijas tenisiste šajā turnīrā pieteikusies dalībai arī dubultspēlēs, kur viņas pāriniece ir nīderlandiete Kiki Bertensa, tomēr vēl nav zināms vai Sevastova spēlēs. Šis mačs ir paredzēts otrdien.

Sevastova iepriekš spēlēja ASV atklātajā čempionātā, kurā apstājās trešajā kārtā, tādējādi neaizstāvot pērn par pusfinālu gūtos punktus. Tā rezultātā Latvijas tenisiste rangā atkāpās uz otrā desmita beigām. Viņa šosezon izcīnījusi 28 uzvaras un cietusi 19 zaudējumus.

Savukārt Mertensa ASV sasniedza ceturtdaļfinālu. Viņa šosezon Pasaules tūrē guvusi 28 uzvaras 50 mačos, turklāt viņa februārī ieguva Dohas turnīra titulu, pirmo reizi karjerā triumfējot "Premier" raudzes sacensībās. Kopumā viņas kontā ir pieci WTA tituli, no kuriem trīs viņa pamanījās izcīnīt pērn.

Mertensas rekords pasaules rangā ir 12.vieta, uz kuru viņa pakāpās pagājušā gada novembrī.

Sevastova turnīrā Osakā spēlētu piekto reizi karjerā, bet iepriekšējās četrās reizēs nebija izdevies izcīnīt vairāk par vienu uzvaru.

Otrajā kārtā šī mača uzvarētāja tiksies ar spānieti Garvinji Mugurusu (WTA 27.) vai taivānieti Suveju Sje (WTA 29.).

Turnīrs Japānā notiek uz cietā seguma un ar pirmo numuru tajā izlikta planētas ceturtā rakete Naomi Osaka.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu