Treneris Kazlausks: Jaunais Pasaules kausa formāts iznīcina Eiropas basketbolu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Jons Kazlausks
Jons Kazlausks Foto: AFP/SCANPIX

Kādreizējais Lietuvas basketbola izlases galvenais treneris Jons Kazlausks asi kritizējis jauno Pasaules kausa (PK) izcīņas formātu, kurā šogad pirmo reizi piedalījās 32 komandas. 

Pasaules kausa izcīņā nereti kritikas vilnis vēlās arī pār tiesnešu galvām, kuri bieži pieņēma apšaubāmus lēmumus. Tāpat turnīrā pavisam noteikti nespēlēja visas spēcīgākās komandas. Piemēram, labāko 16 komandu vidū nebija neviena Āzijas un Āfrikas izlase.

"Šī sistēma ir dīvaina. Varbūt tā ir laba Filipīnām, bet tā iznīcina Eiropas basketbolu, kur, iespējams, ir labākais basketbols pasaulē," portālā "15min.lt" citēts Kazlausks. 

Vairums Āzijas un Āfrikas komandas turnīra sākuma stadijā piedzīvoja ļoti smagus zaudējumus. 

Tāpat Kazlausks kritizēja Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) ģenerālsekretāru Andreasu Zagkli no Grieķijas. 

"Piedodiet, kas ir šis cilvēks? Es Grieķijā strādāju četrus gadus, bet ne reizi par viņu nebiju dzirdējis. Kas vispār viņu basketbola pasaulē zina? Kādas viņam ir idejas? Kā viņš grasās risināt problēmas basketbolā?" vaicāja Kazlausks. 

Zagklis par FIBA ģenerālsekretāru kļuva 2018. gada 7. decembrī. Pirms tam šos pienākumus pildīja Patriks Baumans, kurš 51 gada vecumā devās mūžībā. 

Kazlausks piedāvājuma gadījumā būtu gatavs atgriezties pie Lietuvas nacionālās komandas stūres. Pēc Pasaules kausa izcīņa no amata atkāpās Daiņus Adomaitis. Lietuva turnīrā Ķīnā finišēja 9. vietā. 

Pasaules kausa izcīņā otro reizi triumfēja Spānija, kas sacensību finālmačā ar 95:75 pārliecinoši apspēlēja Argentīnu. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu