FIBA sodīs Austrālijas izlases spēlētāju Bogutu par viņa izteikumiem pēc PK pusfināla mača (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Endrū Boguts.
Endrū Boguts. Foto: FIBA.com

Starptautiskā basketbola federācija (FIBA) sodīs Austrālijas izlases spēlētāju Endrū Bogutu par viņa izteikumiem pēc aizvadītā Pasaules kausa (PK) pusfināla spēles pret vēlāko čempioni Spāniju.

Spānija PK pusfinālā 95:88 (22:21, 10:16, 19:18, 20:16, 9:9, 15:8) otrajā papildlaikā uzveica latviešu izcelsmes trenera Andreja Lēmaņa vadīto Austrāliju

Pēc cīņas viens no Austrālijas komandas līderiem Boguts bija ļoti dusmīgs uz tiesnešiem, savu neapmierinātību paužot interviju zonā, pa ceļam uz ģērbtuvēm.

"Ierakstiet "Google" meklētājā, kur atrodas FIBA mītne! Tas ir nolāpīts negods!" kliedza Boguts.

Zīmīgi, ka abas komandas saspringtu maču aizvadīja arī 2016.gada Riodežaneiro Olimpiādē cīņā par bronzu. Arī tad uzvaru ar rezultātu 89:88 izcīnīja Spānija.

FIBA ģenerālsekretārs Andreass Zaklis paudis, ka Boguts saņems disciplināru sodu par saviem izteikumiem.

"Te jāsaprot konteksts. Apzinos, ka spēlētājiem pēc šādām spēlēm ir grūti emocijas noturēt sevī. Tomēr ir brīži, kad spēlētāji pārkāpj robežas. Tas notika arī šajā reizē. FIBA Disciplinārā komisija izvērtēs Boguta rīcību, uzklausīs viņa skaidrojumu un pieņems lēmumu par soda apmēru," portāls "Eurohoops" citē Zakļa sacīto.

Tiesnešu meistarības līmenis un pieļautās kļūdas aizvadītajā PK bija vieni no apspriestākajiem tematiem. Vienu no rupjākajām kļūdām tiesneši pieļāva Lietuvas un Francijas savstarpējā spēlē.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu