Dzierkals: Degu nepacietībā tikt atpakaļ uz ledus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Mārtiņš Dzierkals
Mārtiņš Dzierkals Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas izlases uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals no Somijas spēcīgākās līgas sagaida ātru spēli, intervijā savai jaunajai vienībai Mikeli "Jukurit" atklāja hokejists.

TVNET jau vēstīja, ka pirmdien Dzierkals pievienojās "Jukurit" vienībai, parakstot līgumu uz vienu sezonu.

"Degu nepacietībā tikt atpakaļ uz ledus. Šodien [pirmdien] pirmo reizi slidoju kopā ar komandu un jutos tīri labi. Komanda ir ļoti ātra, un nevaru sagaidīt, kad speršu nākamo soli un tikšu pie iespējas spēlēt," stāstīja Dzierkals.

Latviešu uzbrucējam šovasar neizdevās vienoties ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Rīgas "Dinamo", tāpēc septembra sākumā viņš bija vēl bez līguma.

"Vasarā trenējos individuāli ar draugu palīdzību - tādā režīmā gatavojos jau trešo sezonu pēc kārtas. Fiziski jūtos gatavs un gaidu savu sezonas sākumu." pauda Dzierkals.

"Nezinu, ko sagaidīt no Somijas hokeja, bet treniņā sapratu, ka spēle šajā līgā ir ātra. Esmu spēlējis Ziemeļamerikā un KHL. Kontinentālajā līgā cenšas spēlē gudrāk, un laukumi ir nedaudz lielāki. Tas bija citādāks hokejs, taču noderēja man un šo to iemācījos."

"Jukurit" sezonu sākusi ar diviem zaudējumiem, bet šonedēļ aizvadīs trīs spēles - trešdien, piektdien un sestdien.

"Domāju, ka varu iekļauties komandā, taču es nepieņemšu lēmumu par to, kad aizvadīšu savu pirmo spēli. Trenējos un gaidu, ka jebkurā brīdī tikšu iekļauts komandā. Esmu tam gatavs," uzsvēra Dzierkals.

"Jukurit" 2015./16.gada sezonā kļuva par Somijas čempioniem pēc spēka otrajā līgā, bet kopš pievienošanās spēcīgākajam čempionātam, komanda ne reizi nav spējusi iekļūt izslēgšanas spēlēs.

Aizvadītajā sezonā 22 gadus vecais Dzierkals 42 spēlēs guva piecus vārtus un veica astoņas rezultatīvas piespēles, tiekot izvirzīts KHL sezonas labākā jaunā spēlētāja balvai.

Dzierkalu 2015.gada Nacionālās hokeja līga (NHL) draftā ar 68.numuru izraudzījās Toronto "Maple Leafs" komanda, bet pasaules spēcīgākajā hokeja čempionātā viņš nav debitējis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu