Latviju PČ šosejas riteņbraukšanā pārstāvēs Skujiņš, Neilands un Liepiņš

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Toms Skujiņš
Toms Skujiņš Foto: Reuters/ScanPix

Latviju septembra pēdējās nedēļās gaidāmajā pasaules čempionātā šosejas riteņbraukšanā pārstāvēs Toms Skujiņš, Krists Neilands un Emīls Liepiņš, aģentūrai LETA apstiprināja Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) preses sekretārs Toms Markss.

Šīs trijotnes sportisti pēdējās sezonās ir Latvijas vadošie šosejas riteņbraucēji.

"Skujiņš un Neilands startēja sacensībās Kanādā, bet šonedēļ piedalīsies mačos Beļģijā, kamēr Liepiņš pēc traumas sadziedēšanas startēs Slovākijas tūrē. Visi ir veseli, arī Emīls pēc šaušalīgā kritiena apārstējis brūces. Katrs no viņiem var sevi parādīt. Trase nav izteikti piemērota sprinteriem, taču arī Emīls spēj pārvarēt šāda veida paugurus," teica Markss.

Šobrīd vēl notiek sastāva aprišu apkopošana par junioru un U-23 grupām, bet jau tagad skaidrs, ka čempionātā nestartēs Lija Laizāne, kura ir vienīgā profesionāle no Latvijas riteņbraucējām.

Pasaules čempionāts šogad no 22. līdz 29.septembrim norisināsies Jorkšīrā.

Par Latvijas čempionu grupas braucienā šovasar kļuva UCI Pasaules tūres "Trek - Segafredo" komandas riteņbraucējs Skujiņš, kurš šogad vienā no "Tour de France" posmiem bija devītais, bet Provansas tūrē vienā etapā finišēja otrais.

Tikmēr profesionālā kontinentālā līmeņa komandas "Israel Cycling Academy" riteņbraucējs Neilands triumfēja Ungārijas tūrē un bija piektais vienā no "Giro d'Italia" velobrauciena posmiem, kā arī iekļuva kopvērtējuma trijniekā sacensībās Spānijā un Norvēģijā.

Savukārt profesionālā kontinentālā līmeņa vienības "Wallonie-Bruxelles" pārstāvis Liepiņš šosezon izcīnījis vienu uzvaru daudzdienu sacensībās Itālijā, kā arī bijis pirmajā trijniekā daudzdienu velobraucienu posmos Beļģijā, Nīderlandē un Austrijā.

Šī trijotne, kā arī Aleksejs Saramotins un Māris Bogdanovičs, šogad piedalījās Eiropas čempionātā, kur finišu sasniedza tikai Skujiņš, latvietim izcīnot 15.vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu