Boksa promouters Arums aicina Pakjao cīnīties vai beigt karjeru

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Menijs Pakjao
Menijs Pakjao Foto: AP/Scanpix

Pieredzējušais boksa promouters Bobs Arums aicinājis titulēto Meniju Pakjao beigt karjeru, ja bokseris nespēs vienoties par revanšu ar nepārspēto Floidu Meivezeru.

Arums, kurš stāvēja līdzās Pakjao, kad viņš guva savas karjeras lielākos panākumus, portālam "World Boxing News" atklāja, ka vēloties, lai Filipīnas bokseris drīzumā beidz savu karjeru.

Pakjao jūlijā vien 12 raundu cīņā pēc tiesnešu lēmuma pieveica amerikāni Kītu Tūrmanu, izcīnot Pasaules Boksa asociācijas (WBA) čempiona jostu.

Šī gan līdz šim bijusi pēdējā filipīnieša cīņa, bet nākamā dueļa datums vēl nav noteikts. Arums gan norādīja, ka 40 gadus vecajam bokserim nākamo cīņu nemaz nevajadzētu aizvadīt, jo tādējādi viņš var iegūt traumas, kas ietekmēs viņa turpmāko dzīvi.

"Viņš ir neizmērojami labs cilvēks, tiešām patīkams personāžs. Taču viņam drīz jau būs 41 gads, bet šādā vecumā vairs nedrīkst saņemt tādus sitienus, kādi pār viņu nāca cīņā pret Tūrmanu," atzīmēja Arums. "Protams, viņš uzvarēja cīņu, tomēr Pakjao arī tika gana daudz sodīts. Ja viņš šādi turpinās, sekas iespaidos visu viņa turpmāko dzīvi."

Speciālists vēl pirms cīņas ar Tūrmanu baidījās par Pakjao veselību, jo, viņaprāt, bokseris varēja iedzīvoties smadzeņu traumā. Tomēr tagad viņš atklāja, ka revanša cīņai starp Meivezeru un filipīnieti vajadzētu notikt.

"Ja viņam izdodas vienoties ar Meivezeru, lai nocīnās un beidz karjeru. Taču pretējā gadījumā viņam karjera jābeidz jau tagad - nav vairs vērts turpināt boksēties," teica Arums.

Abi bokseri 2015.gadā aizvadīja grandiozo cīņu "Fight of the Century", kurā uzvaras laurus plūca nepārspētais Meivezers.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu