Latvijas futbola izlase FIFA rangā zaudē piecas pozīcijas (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas izlases futbolisti
Latvijas izlases futbolisti Foto: Latvijas Futbola federācija (lff.lv)

Latvijas vīriešu futbola izlase jaunākajā Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) pasaules rangā, kas publicēts ceturtdien, zaudējusi piecas pozīcijas noslīdot uz 139.vietu.

Latvijas izlase FIFA rangā vairākas pozīcijas zaudējusi, jo Āfrikas valstis - Lesoto, Jemena un Ekvatoriālā Gvineja, kā arī vēl dažas citas, pakāpušās par vairākām vietām.

Latvijas futbola izlase iepriekšējā rangā, kas tika publicēts jūlija vidū ieņēma 134.pozīciju, tomēr šobrīd tā atrodama piecas vietas zemāk.

Jaunajā rangā Latvijas izlasei ir 1075 punkti. Latvijas futbolisti pie uzvaras nav tikuši jau 14 spēles pēc kārtas jeb kopš pagājušā gada 2.jūnija.

Savukārt oficiālos turnīros vienība iepriekšējo panākumu guva 2017.gada 10.oktobrī Pasaules kausa kvalifikācijā pret Andoru.

Valstsvienībai pašlaik ir arī sešu zaudējumu sērija. Pēdējās sešas spēles aizvadītas 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, kurā vēl četras spēles jāaizvada oktobrī un novembrī.

Nākamajā mēnesī Latvijas izlase atkārtoti tiksies ar Poliju un Izraēlu, taču novembrī jāspēkojas ar Slovēniju un Austriju.

Tikmēr dienvidu kaimiņi lietuvieši rangā zaudējuši vienu pozīciju, ar 1094 punktiem ieņemot 131.vietu, bet Igaunijas izlase no 100.vietas atkāpusies uz 102., nedaudz zaudējot punktus 1212 (iepriekš 1228).

Savukārt no pretiniecēm 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā visaugstāk ir Polija (22.vieta), kam seko Austrija (27.), Slovēnija (58.), Ziemeļmaķedonija (69.) un Izraēla (86.).

Latvijas izlases rekords FIFA rangā ir 45.vieta, kas tika sasniegts 2009.gadā. Savukārt antirekords ir 148.pozīcija 2017.gadā.

Tikmēr FIFA ranga līderpozīciju joprojām ieņem pagājušā gada Pasaules kausa bronzas medaļas ieguvēja Beļģija, apsteidzot Franciju, kas no otrās vietas uz trešo nostūmusi Brazīliju.

Ceturto vietu saglabājusi Anglijas izlase, bet Portugāle samainījusies ar vietām ar Paragvaju.

Divu vietu kāpumu piedzīvojusi Spānija, kas patlaban atrodas septītajā pozīcijā, bet Horvātija un Kolumbija zaudējušas pa vietai, attiecīgi ierindojoties astotajā un devītajā pozīcijā.

Tikmēr Argentīna aizvien spēja noturēties labāko desmitniekā.

Nākamais FIFA rangs tiks publicēts 24.oktobrī.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu