Porziņģa un Bertāna komandu NBA sezonas pirmā spēle tiks veltīta Latvijas tematikai

CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis (no kreisās) un Dāvis Bertāns
Kristaps Porziņģis (no kreisās) un Dāvis Bertāns Foto: Edijs Pālens/LETA

Kristapa Porziņģa un Dāvja Bertāna pārstāvēto komandu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas pirmā spēle tiks veltīta Latvijas tematikai, ziņo Latvijas Republikas vēstniecība Amerikas Savienotajās Valstīs.

Pēc Latvijas laika 24. oktobrī (sākums plkst. 3.30 naktī) paredzēta spēle, kurā Porziņģa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" komanda savā laukumā uzņems Vašingtonas "Wizards" vienību ar Bertānu sastāvā. Abām komandām šī būs pirmā spēle 2019./20. gada NBA sezonā.

Latvijas vēstniecība ASV ziņo, ka šī spēle būs veltīta Latvijas tematikai, turklāt esot panākta vienošanas par atlaidi biļetēm. Tāpat pēc spēles Dalasā esot plānota jautājumu un atbilžu sesija, kurā piedalīsies mājinieku komandas zvaigzne Porziņģis.

Abiem latviešu basketbolistiem šī varētu būt debija oficiālās spēlēs savās jaunajās komandās.

Porziņģis spēlētāju maiņas darījumā janvārī pārcēlās no Ņujorkas "Knicks" uz "Mavericks", taču traumas dēļ viņš pagājušajā sezonā vēl neaizvadīja nevienu maču Dalasas kluba sastāvā.

Savukārt šovasar starpsezonā no Sanantonio "Spurs" komandas uz "Wizards" vienību spēlētāju maiņas darījumā pārcēlās Bertāns, kurš patlaban gatavojas savai ceturtajai sezonai NBA.

Porziņģis traumas dēļ izlaida visu pagājušo sezonu, līdz ar to arī viņam gaidāmā sezona būs ceturtā NBA karjerā.

2017./2018.gada sezonā Latvijas tematikai spēli veltīja tobrīd Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks", kas pērnā gada 7. aprīlī savā laukumā tikās ar Milvoki "Bucks". Šajā spēlē gan nepiedalījās Porziņģis, kurš pirms pāris mēnešiem bija guvis nopietnu ceļgala traumu, bet cīņu klātienē apmeklēja Latvijas prezidents Raimonds Vējonis.

"Knicks" arī iepriekšējā sezonā bija ieplānojusi Latvijas tematikai veltītu spēli, taču 24. februārī iecerētais duelis tika atcelts pēc Porziņģa aizmainīšanas uz "Mavericks" komandu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu