Pļaviņam/Točam un Graudiņai/Kravčenokai olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā uzvara un zaudējums trešajā kārtā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs
Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs un Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka piektdien Ķīnā notiekošajā 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra trešajā kārtā piedzīvoja zaudējumu un izcīnīja uzvaru, abiem pāriem saglabājot izredzes par pusfinālu.

(Papildināts virsraksts un viss teksts.)

Pļaviņš/Točs pirmajā trešās kārtas spēlē ar rezultātu 0-2 (17:21, 9:21) zaudēja nīderlandiešiem Aleksandram Brūveram un Robertam Mēvsenam.

Latvieši otrajā trešās kārtas spēlē ar rezultātu 2-0 (21:18, 21:15) uzvarēja norvēģus Henriku Nikolaju Molu un Matiasu Berntsenu no Norvēģijas.

Pēc divām aizvadītām spēlēm Latvijas duets J grupā ar trim punktiem divos mačos ieņem otro vietu, bet sestdien tiks aizvadīta pēdējā trešās kārtas spēle, kurā arī izšķirsies tālākais liktenis.

Tikmēr Graudiņa/Kravčenoka pirmajā trešās kārtas spēlē ar 0-2 (17:21, 19:21) piekāpās itālietēm Martai Menegatti un Viktroijai Orsi-Totai.

Otrajā mačā Latvijas pāris ar rezultātu 2-0 (21:16, 21:15) pārliecinoši uzvarēja vācietes Šantalu Labureu un Sandru Itlingeru.

Kravčenoka/Graudiņa pēc divām aizvadītām trešās kārtas spēlēm J grupā ar trim gūtiem punktiem ieņem pirmo vietu, tomēr sestdien jāaizvada vēl viens mačs, lai noskaidrotu pusfināla dalībnieces.

Latvijas dueti sacensību pirmajā kārtā tika pie vienas uzvaras un zaudējuma, bet otrā posma pirmajā cīņā Pļaviņš/Točs ar rezultātu 2-0 (21:19, 21:17) uzveica spāņus Pavlo Erreru Allepuzu un Adrianu Gaviru Koljado.

Vēlāk cīņā par uzvaru grupā Pļaviņš/Točs sīvā cīņā ar rezultātu 2-1 (21:13, 17:21, 22:20) pārspēja poļus Pjotru Kantoru un Bartošu Losiaku, nodrošinot sev vietu nākamajā kārtā.

Tikmēr dāmu duets Graudiņa/Kravčenoka savā pirmajā otrās kārtas spēlē ar rezultātu 1-2 (20:22, 21:18, 26:28) piekāpās ķīnietēm Fanai Vanai un Sini Sja. Savukārt otrajā mačā ar rezultātu 2-0 (21:18, 21:16) uzveiktas Sanne Kaizere un Madeleina Mepelinka no Nīderlandes.

Turnīra pirmajā fāzē 16 dueti sadalīti četrās apakšgrupas. Vispirms savā starpā tiekas grupas pirmā un ceturtā, kā arī otrā un trešā komanda, bet pēc tam spēkus samēro abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Abās spēlēs uzvarējusī komanda un vienu panākumu izcīnījusi vienība sasniedz otro fāzi. Tajā 12 komandas tiek sadalītas četrās apakšgrupas pa trim, divām labākajām iekļūstot trešajā fāzē, kurā divu grupu turnīrā tiks noskaidrotas četras pusfinālistes. Finālu sasniegušās komandas nodrošinās savām valstīm ceļazīmes uz 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu