Ķīnas futbola izlasi turpmāk vairs nevadīs Hidinks

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Gūss Hidinks
Gūss Hidinks Foto: AFP/SCANPIX

Ķīnas olimpisko futbola izlasi turpmāk vairs nevadīs pieredzējušais Nīderlandes speciālists Gūss Hidinks, jo aizvadītajā gadā viņam ar valstsvienību neizdevās sasniegt augstvērtīgus rezultātus.

Pazīstamais Nīderlandes speciālists Hidinks stājies pie Ķīnas U-21 futbola izlases stūres.

Tobrīd 71 gadu vecajam Hidinkam tika izvirzīts mērķis aizvest komandu līdz 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Tikmēr ceturtdien Ķīnas Futbola asociācija (CFA) paziņoja, ka Hidinka vietā pie izlases stūres stāsies sieviešu valstsvienības galvenais treneris Hao Vejs. Tāpat tika vēstīts, ka CFA izveidos četru locekļu grupu, kas atbildēs par izlases sniegumu olimpiskajā kvalifikācijā.

CFA paziņojums vēstīja, ka jaunizveidotā grupa pārskatīs neadekvāto U-22 komandas sagatavošanās procesu un turpmāk uzlabos valstsvienības gatavību. Tāpat tiks strādāts pie menedžmenta uzlabošanas.

72 gadus vecais Hidinks par Ķīnas olimpiskās futbola izlases treneri tika apstiprināts pagājušā gada septembrī, pievienojoties itālim Marčelo Lipi, kurš vadīja pieaugušo izlasi, mēģinot to padarīt par cienījamu pretinieku futbola aprindās.

Hidinkam gan neizdevās sasniegt vērā ņemamus rezultātus. Viņa vadībā Ķīnas U-22 izlase šomēnes ar 0:2 piekāpās Vjetnamai, bet kopumā 12 spēlēs tika izcīnītas tikai četras uzvaras.

Kā ziņo vietējais medijs "Xinhua", speciālists Ķīnā bija tālu no panākumiem. Tomēr lielvalsts aizvien koncentrējas uz to, lai Ķīnas futbola izlase kvalificētos Pasaules kausam (PK). Līdz šim Ķīnas valstsvienība PK spēlējusi tikai vienreiz.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu