NHL labākais metienu bloķētājs Džirardi liek punktu savai karjerai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Dens Džirardi (no kreisās) un Aleksandrs Ovečkins
Dens Džirardi (no kreisās) un Aleksandrs Ovečkins Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) labākais metienu bloķētājs Dens Džirardi pēc 13 sezonām pasaulē spēcīgākajā līgā nolēmis likt punktu savai karjerai.

Kanādiešu aizsargs par karjeras beigām paziņojis 35 gadu vecumā.

Džirardi 2006.gada vasarā kā nedraftētas brīvais aģents parakstīja līgumu ar Ņujorkas "Rangers" un sekojošajā sezonā piedzīvoja debiju NHL. Ņujorkā viņš nospēlēja 11 gadus līdz pievienojās Tampabejas "Lightning" komandai, kurā pavadīja savas divas pēdējās sezonas.

"Lightning" nolēma nepagarināt līgumu ar kanādieti, un 1.jūlijā viņš kļuva par brīvo aģentu. Džirardi savā pēdējā sezonā 62 spēlēs guva četrus vārtus un veica 12 rezultatīvas piespēles, bet Stenlija kausā viņš četros dueļos palika bez punktiem.

Džerardi NHL laukumā bija 927 regulārā čempionāta mačos, kuros guva 56 vārtus un veica 208 rezultatīvas piespēles. Savukārt Stenlija kausa izcīņā kanādietim 143 spēlēs bija astoņi vārti un 28 rezultatīvas piespēles.

Aizsargs 2012.gadā spēlēja NHL visu zvaigžņu spēlē. Tikai vienā sezonā viņš netika izslēgšanas turnīrā, bet vistuvāk trofejai hokejists bija 2014.gadā, kad "Rangers" sastāvā Stenlija kausa finālā piecos mačos zaudēja Losandželosas "Kings".

NHL statistiku par bloķētajiem metieniem apkopo kopš 2005./2006.gada sezonas, un Džirardi ar 1954 neitralizētām ripām ir visu laiku labākais hokejists šajā rādītājā. Par nieka 17 bloķētiem mazāk ir Čikāgas "Blackhawks" aizsargam Brentam Sībrukam, kuram gaidāmajā sezonā būs iespēja labot rekordu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu