Koha Pasaules čempionātā ieņem astoto vietu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Rebeka Koha
Rebeka Koha Foto: EPA/LETA

Latvijas svarcēlāja Rebeka Koha pasaules čempionātā Taizemes pilsētā Pataijā svara kategorijā līdz 59 kilogramiem ierindojās astotajā vietā.

Koha divcīņas summā sakrāja 215 (97+118) kilogramus. 

Divu disciplīnu summā uzvarēja Taivānas svarcēlāja Hsiņčuņa Kuo, kas sakrāja 246 kilogramus, par kilogramu apsteidzot Ziemeļkorejas sportisti Hjosimu Čo un par 13 kilogramiem - Ķīnas sportisti Guiminu Čenu.

Raušanā ventspilniece A grupā uz paaugstinājuma devās kā pirmā un sāka ar 92 kilogramiem, ko sekmīgi pievarēja. Tāpat ar pirmo piegājienu Koha tika galā arī ar 95 un 97 kilogramus smago stieni. Tas raušanas kopvērtējumā vēlāk deva ceturto vietu.

Ar savu pirmo mēģinājumu paceļot 97 kilogramu svaru, pirmajā vietā bija izvirzījusies Čena. Viņa otrajā mēģinājumā pacēla 101 kilogramu, raušanā ierindodamies trešajā vietā. Kuo ar otro mēģinājumu tika galā ar 106 kilogramiem, bet pēc viņas vēl mēģinājums bija palicis Čo, kura to izmantoja, paceļot 107 kilogramus un uzvarot raušanā. 

Nevienu no trim mēģinājumiem 103 kilogramu smaguma pieveikšanai neizmantoja Azerbaidžānu pārstāvošā bulgāriete Bojanka Kostova, svītrojot sevi no uzvaras pretendentu skaita kopvērtējumā.

Tāpat kā raušanu arī grūšanu Koha savā grupā sāka pirmā. 112 kilogramus ventspilniece pacēla, fiksējot svaru virs galvas. Latvijas svarcēlāja tika galā arī ar 115 un 118 kilogramiem. Summā bija sakrāti 215 kilogrami, kas tobrīd deva otro vietu aiz B grupā startējušās Venecuēlas pārstāves Jusleidisas Figeroas, kura arī sakrāja 215 kilogramus, bet ātrāk par Kohu.

Sākuma svaru 120 kilogramu vērtībā trīsreiz nepacēla kolumbiete Marija Kamila Lobona Viafara, bet Kostova tika galā ar šo svaru un grūšanā apsteidza Kohu. Tāpat arī visas pārējās A grupas sportistes izrādījās labākas par Ventspils svarcēlāju, kura grūšanā ieņēma 12.vietu, bet summā - astoto.

Cīņā par medaļām grūšanā ar 140 kilogramiem uzvarēja Kuo, otrā ar 138 kilogramiem finišēja Čo, bet trešā ar 132 kilogramiem bija Čena.

Svētdien uz paaugstinājuma dosies Ritvars Suharevs svara kategorijā līdz 81 kilogramam, otrdien startēs 

Vadims Koževņikovs svarā līdz 96 kilogramiem, bet ceturtdien svara kategorijā līdz 109 kilogramiem - Artūrs Plēsnieks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu