Ankipāns: Ne jau Tretjaks vainīgs, ka šodien zaudējām (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ģirts Ankipāns
Ģirts Ankipāns Foto: Raimonds Volonts / dinamoriga.lv

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" sestdienas mača likteni izšķīra pirmajā periodā nerealizētie vairākumi, kā arī divi precīzi mājinieku metieni  otrās trešdaļas beigās, pēcspēles preses konferencē teica galvenais treneris Ģirts Ankipāns.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Rīgas "Dinamo" sestdien piedzīvoja zaudējumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā, izbraukumā ar 1:4 (0:0, 0:2, 1:2) piekāpjoties Maskavas "Dinamo". 

Spēles gaita neatspoguļoja rezultātu, uz ko preses konferencē norādīja arī Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Ģirts Ankipāns: "Protams, ar rezultātu neesam apmierināti. Ar spēles kvalitāti, pašatdevi, attieksmi pret darbu un vēlmi spēlēt esam apmierināti. Tas ir tas ceļš, kādā mēs varam pelnīt punktus. Dabiski, vajadzēja iemest vārtus. Domāju, ka mača rezultāts izšķīrās pirmajā periodā, kad divas minūtes bija lielais vairākums - pieci pret trim. Tad vajadzēja mest vārtus. Tad, spēlējot savu spēli, domāju, ka rezultāts būtu cits, taču divi labi metieni otrā perioda beigās praktiski izšķīra spēles likteni."

Arī mājinieku komandas galvenais treneris Vladimirs Krikunovs, kurš XX gadsimta 70. un 80.gados sešas sezonas aizvadīja oriģinālā Rīgas "Dinamo" sastāvā, atzīmēja noraidījumu lomu: "Mača sākumā uzreiz dabūjām noraidījumus - vienu, otru, tad trīs pēc kārtas. Tas droši vien jau bija par daudz. Puiši ir malači, ka trijatā izturēja. Un arī īpaši bīstamu momentu nebija. Un labi, ka otrā perioda beigās spēja iemest. Cieta un gaidīja ilgi, tomēr pēc tam iemeta un noveda spēli līdz uzvarētām beigām."

Maksimam Tretjakam tā bija pirmā spēle pamatsastāvā. "Grūti uzreiz novērtē viņa sniegumu. Žurnālistiem droši vien no malas bija labāk redzēt," teica Ankipāns. "Sākumā bija nervozitāte, un kāda ripa no vārtsarga atlēca ne tur, kur plānots, taču tā bija viņa pirmā spēle, un pārāk liels bija spiediens uz viņu. Ne jau viņš ir vainīgs, ka mēs šodien zaudējām. Kā kolēģis jau teica, pārāk bīstamus momentus mēs, spēlējot pieci pret trim, neizveidojām."

Mačā veselības dēļ nepiedalījās divi Rīgas kluba zviedru spēlētāji - Kristofers Berjlunds un Dāvids Ulstrēms. "Nākamajā mačā viņi spēlēs," skaidroja rīdzinieku treneris. "Tas ir vīruss, ar kuru hokejisti slimo viens pakaļ otram. Tas diemžēl šobrīd ir, un tas kaut kā ir jāpārdzīvo. protams, lielajā vairākumā Ulstrēms noderētu. Tur viņš ir meistars."

Rīgas "Dinamo" iepriekšējā sezonā līdz pat regulārā čempionāta pēdējai kārtai cīnījās par vietu Gagarina kausā, tomēr piekto gadu pēc kārtas Latvijas komanda palika bez KHL izslēgšanas turnīra.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā.

Otro sezonu pēc kārtas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu