FIFA prezidents Infantino aicina Itālijas futbola vadītājus sodīt rasistiskos fanus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Džanni Infantīno
Džanni Infantīno Foto: AFP/SCANPIX

Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidents Džanni Infantino publiski aicinājis visas Itālijas futbola autoritātes un vadītājus sodīt fanus, kuri spēļu laikā izteikuši rasistiskas piezīmes.

Infantino norādījis, ka sodu sistēmā būtu jāievieš liegums apmeklēt konkrēto klubu stadionus tiem faniem, kuri jau iepriekš pieķerti rasistiskā rīcībā. Šāds paziņojums no FIFA prezidenta sekoja pēc tam, kad svētdienas spēlē starp "Fiorentina" un Bergāmo "Atalanta" atbalstītāji kārtējo reizi rīkojušies necienīgi.

Bergāmo komandai, iespējams, tiks piešķirts sods, jo tās atbalstītāji svētdienas spēlē ņirgājās par pretinieku komandas spēlētāju Enriki Dalbertu. Šī atgadījuma dēļ mača galvenajam tiesnesim duelis bija jāpārtrauc uz aptuveni trim minūtēm.

Brīdi vēlāk stadiona skaļruņos arī bija dzirdama informācija, kas vēstīja, ka, ja šī necienīgā rīcība turpināsies, spēle tiks pārtraukta pavisam.

"Situācija Itālijā nav uzlabojusies, un tā ir nopietna problēma," televīzijas kanālam "Rai 2" teica Infantino. "Šie cilvēki būtu jāidentificē un jāizmet no stadiona. Šo situāciju būtu jārisina līdzīgi kā Anglijā, kur cilvēki zina, ka tiks sodīti. Mums nevajadzētu baidīties, apkarojot rasismu - mums jācīnās līdz galam."

Līdzīgas epizodes notikušas arī citās spēlēs, kad "īpašu" uzmanību no faniem izpelnījās arī Milānas "Inter" spēlētājs Romelu Lukaku. Tāpat vēl citā spēlē rasistisku attieksmi pret sevi izbaudīja kotdivuārietis Franks Kessī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu