Klopu par pasaules labāko treneri atzinuši visi Latvijas pārstāvji

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Jirgens Klops
Jirgens Klops Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas futbola valstsvienības galvenais treneris Slaviša Stojanovičs Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) pasaules gada labākā futbolista balsojumā savu balsi atdeva par Virgilu van Deiku, bet izlases kapteinis Kaspars Dubra - par Mohamedu Salāhu, liecina publiskotie balsošanas rezultāti.

FIFA pirmdien sesto reizi par pasaules labāko futbolistu tika nosaukts "Barcelona" pārstāvis Lionels Mesi, kurš bija sezonas labākais vārtu guvējs UEFA Čempionu līgā un Eiropas Zelta futbolzābaka ieguvējs, kā arī desmito reizi izcīnīja Spānijas čempiona titulu.

Kopā ar viņu uz balvu fināltrijniekā kandidēja arī Turīnas "Juventus" pārstāvošais portugālis Krištianu Ronaldu, kurš aizvadītajā sezonā izlases rindās kļuva par UEFA Nāciju līgas uzvarētāju, kā arī ar Turīnas klubu izcīnīja savu pirmo Itālijas čempiona titulu, tiekot atzītam par meistarsacīkšu vērtīgāko spēlētāju, un UEFA 2018./19.gada sezonas labākais spēlētājs nīderlandietis van Deiks, kurš bija "Liverpool" kluba atslēga uzvarā Čempionu līgā aizvadītajā sezonā, kā arī Nīderlandes valstsvienības sastāvā kvalificējās UEFA Nāciju līgas finālam.

No trim Latvijas pārstāvjiem balsošanā pilnīgi precīzi labāko trijnieku noteica žurnālists Ilvars Koscinkevičs, uzvaru atdodot Mesi, otrajā vietā ierindojot van Deiku un trešajā - Ronaldu.

Latvijas izlases kapteinis Dubra uzminēja divus no trim labāko trijniekā - van Deiku un Ronaldu, taču uzvaru bija atdevis Ēģiptes pārstāvim "Liverpool" komandā Mohamedam Salāham.

Savukārt Latvijas izlases galvenais treneris Slovēnijas speciālists Stojanovičs pirmajā vietā bija licis van Deiku, otrajā - Salāhu un trešajā - Francijas kluba Parīzes "Saint-Germain" uzbrucēju Kilianu Mbapē.

Balsojumā, kurā par pirmo vietu tika piešķirti pieci punkti, par otro - trīs, un par trešo - viens punkts, Mesi bija uzvarējis gan izlašu kapteiņu, gan galveno treneru konkurencē, bet masu mediji priekšroku bija devuši van Deikam.

Par Mesi savu balsi bija atdevuši 46% respondentu, par van Deiku - 38% un par Ronaldu - 36% ekspertu. 

Par labāko treneri tika atzīts "Liverpool" stūrmanis Jirgens Klops, par kuru kā galveno pretendentu uz balvu savas balsis bija atdevuši visi trīs Latvijas pārstāvji.

Gan Dubra, gan Koscinkevičs otrajā vietā bija likuši spāņu speciālistu Hosepu Gvardiolu, kura vadībā Mančestras "City" aizvadītajā sezonā ieguva četras Anglijas futbola trofejas. Trešo vietu Dubra bija atvēlējis Amsterdamas "Ajax" vadonim nīderlandietim Erikam ten Hagam, bet Koscinkevičs - Brazīlijas valstsvienības galvenajam trenerim Čiči.

Stojanovičs savu amatabrāļu cunftē kā otru labāko bija izvirzījis ten Hagu, bet kā trešo - argentīnieti Maurisio Početino, kurš kopā ar Totenhemas "Hotspur" iekļuva Čempionu līgas finālā.

Klops saņēma 48% balsu, Gvardiola tika pie 38 procentiem, bet Početino ieguva 27% balsu. 

Par labāko spēlētāju sievietēm aizvadītajā sezonā atzīta ASV izlases futboliste Megana Rapino, bet par labāko sieviešu komandu treneri - Anglijā dzimusī Džila Elisa, kuras vadībā ASV futbolistes šovasar triumfēja Pasaules kausā.

Latvijas izlases kapteine Marija Ibragimova un Koscinkevičs balsojumā par labāko futbolisti pirmo vietu atvēlēja Rapino, bet valstsvienības galvenais treneris Didzis Matīss - Rapino komandasbiedrenei ASV izlasē Aleksai Morganai. Jautājumā par pasaules labāko treneri viņi bija vienprātīgi - Džila Elisa.

Pērn par labāko FIFA versijā tika nosaukts Madrides "Real" pārstāvis Luka Modričs, bet labākā trenera balvu saņēma Francijas valstsvienības galvenais treneris Didjē Dešāns, kura vadībā Francija uzvarēja Pasaules kausā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu