Visockis-Rubenis: Jāspēlē disciplinētu komandas spēli

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Ventspils" basketbola komanda.
"Ventspils" basketbola komanda. Foto: www.bkventspils.lv

Latvijas vicečempionei basketbolā "Ventspils" Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas kvalifikācijā jāspēlē disciplinētu komandas spēli, uzsver kurzemnieku galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis.

Ventspilnieki ceturtdien Ungārijas pilsētā Sombathejā aizvadīs FIBA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra otrās kārtas pirmo spēli pret Ungārijas čempioni Sombathejas "Falco".

Spēle sāksies plkst.19, tiešraidē to translējot Čempionu līgas oficiālajam "YouTube" kanālam.

"Mums visiem jāatceras, ka spēle ilgst 80 minūtes, tāpēc jāspēlē disciplinētu komandas spēli," "Ventspils" citē komandas galvenā trenera teikto.

Visockis-Rubenis uzsver, ka pretinieku komandai noteikti palīdzēs mājas sienas, un viņu fani iedos papildus enerģiju, tomēr ventspilnieki ir noskaņoti bezkompromisa cīņai un uzvarai.

Savukārt "Falco" komandas stūrmanis Gašpers Okorns, kurš ir bijis arī "Ventspils" galvenais treneris, uzsver, ka respektē Latvijas vicečempioni.

"Gadu no gada "Ventspils" startē Eiropas sacensībās. Viņi zina kā spēlēt Eiropā, un "Ventspils" komandai tās ir neliela priekšrocības šajās cīņās. Viņiem ir jauns treneris, daudz jaunu spēlētāju, un šajā ziņā mēs esam līdzīgās situācijās. Abām komandām ir nepieciešams vairāk laika, lai saspēlētos un kļūt labākiem. Es sagaidu divas ļoti smagas spēles, un mēs izdarīsim visu, lai ventspilniekus pārsteigtu," stāsta Okorns.

Šosezon Ventspils komanda ir aizvadījusi deviņas pārbaudes spēles, no kurām uzvarēts četrās. Tikmēr pretinieki jau nospēlējuši abas Čempionu līgas pirmās kārtas kvalifikācijas spēles.

Vispirms savā laukumā Ungārijas klubs uzvarēja Rumānijas Oradejas CSM ar 71:62. Atbildes spēles pamatlaikā ar 86:77 pārāki bija Rumānijas basketbolisti, kas divu spēļu summā deva neizšķirtu rezultātu 148:148. Lai noskaidrotu uzvarētāju divu spēļu summā, bija jāaizvada papildlaiks. Spēlē noslēdzās ar mājinieku uzvaru 96:90, tomēr divu spēļu summā ar 161:158 pārāka izrādījās "Falco" vienība un ieguva tiesības cīnīties FIBA Basketbola Čempionu līgas otrajā kārtā. kārtā.

Mačs Ungārijā būs "Ventspils" pirmā oficiālā spēle sezonā, bet atbildes vizīte notiks 29.septembrī Ventspilī.

Uzvarētājs divu maču summā iekļūs pamatturnīrā, kur to D apakšgrupā gaidīs Saloniku PAOK (Grieķija), Stambulas "Bešiktaš" (Turcija), Dižonas JDA (Francija), Klaipēdas "Neptūnas" (Lietuva), Brindisi "Happy Casa" (Itālija) un Saragosas "Casademont" (Spānija). Šīm komandām pievienosies vēl viena komanda no turnīra kvalifikācijas otrās kārtas.

Čempionu līgas turnīrā tiks aizvadīta ceturtā sezona un iepriekš no Latvijas šajās sacensībās piedalījusies tikai "Ventspils" vienība. Tikai pirmajā gadā ventspilnieki iekļuva izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, nākamajās divās sezonās grupā ierindojoties attiecīgi piektajā un sestajā vietā un turpinot cīņu FIBA Eiropas kausā.

Pamatturnīrā vieta garantēta Latvijas čempionei "VEF Rīga", kas C apakšgrupā būs kopā ar Vācijas komandu Bambergas "Brose", Tenerifes "Iberostar" no Spānijas, "Gaziantep" no Turcijas, "Peristeri" no Grieķijas un Nimburkas ČEZ no Čehijas. Šīm komandām pamatturnīra apakšgrupā pievienosies vēl divas kvalifikāciju pārvarējušās komandas

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu