Itālijas regbisti pietuvojas Pasaules kausa ceturtdaļfinālam

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Itālijas un Kanādas regbisti
Itālijas un Kanādas regbisti Foto: AFP/SCANPIX

Itālijas regbija izlase ceturtdien Japānā izcīnīja otro uzvaru Pasaules kausā, tādējādi pietuvojoties savam pirmajam ceturtdaļfinālam šajās sacensībās, kamēr Anglijas valstsvienība guva drošu panākumu pār ASV.

Itāļi B apakšgrupas spēlē ar rezultātu 48:7 (17:0) droši pieveica Kanādu.

Uzvarētāju rindās deviņus punktus guva Tomaso Alans, bet vēl seši spēlētāji izcēlās ar pieciem punktiem. Kanādas izlasē rezultatīvākais ar pieciem punktiem bija Endrū Ko.

Jau spēles otrajā minūtē itāļi varēja izpildīt soda sitienu, kas arī padevās precīzs, bet jau pēc aptuveni piecām minūtēm sekoja pirmais piezemējums un vēlāk arī realizācija, rezultātam kļūstot 10:0. Puslaika 12.minūtē Dīns Bads ienesa vēl vienu piezemējumu, bet Alans bija precīzs realizācijā. 

Puslaika turpinājumā itāļu aktivitāte pieklusa, tam noslēdzoties ar rezultātu 17:0. Līdz otrā puslaika vidum Itālijas izlase panāca jau drošo 31:0, bet pirmo piezemējumu Kanādas izlasē ienesa Ko. Brīdi vēlāk kanādieši guva punktus arī no realizācijas, bet atlikušajā laikā vairāk punktus iekrāt vairs neizdevās.

"Pirmais mērķis bija nospēlēt divus mačus četrās dienās. Domāju, ka demonstrējām labu sniegumu, tāpēc mums ir visas iespējas iekļūt ceturtdaļfinālā," teica Itālijas izlases treneris Konors O'Še. "Rītdien uzsāksim gatavošanos nākamajai spēlei, tomēr pārāk tālu nākotnē es neskatos."

"Nevaram aizvadīt katru spēli tā, kā to darījām pret Kanādu. Tieši šis pašlaik arī ir mūsu lielākais šķērslis."

Itālijas izlase Pasaules kausā izcīnījusi divas uzvaras, kas dod labas pozīcijas iekļūšanai ceturtdaļfinālā, tomēr itāļiem vēl priekšā spēles ar grupas favorītēm Dienvidāfriku un Jaunzēlandi.

B apakšgrupā pirmajā vietā ar desmit punktiem divās spēlēs ir Itālija, tālāk ar četriem seko Jaunzēlande, kas aizvadījusi par maču mazāk, bet pārējām komandām - Kanādai, Namībijai un Dienvidāfrikai - pie punktiem tikt vēl nav izdevies.

Tikmēr C apakšgrupā otro panākumu svinēja Anglijas izlase.

Angļi ar rezultātu 45:7 (19:0) pārspēja ASV izlasi.

Uzvarētāju rindās 13 punktus guva Džordžs Fords, bet Džo Kokanasiga pievienoja vēl desmit. ASV izlasē Braiss Kempbels ar pieciem punktiem bija rezultatīvākais spēlētājs.

Līdzīgi kā Itālijas un Kanādas spēlē, pirmajā puslaikā dominēja angļi, kuri pretiniekiem nedeva nekādas cerības par uzvaru. Pēc septiņām nospēlētām minūtēm rezultāts vēl nebija tik graujošs - 7:0 par labu Anglijai, bet pirmā puslaika otrajā pusē tas jau pieauga uz pusi. 

24.minūtē Billijs Vunipola ienesa vēl vienu piezemējumu, bet Fords īsi pēc tam precīzi izpildīja realizāciju, Anglijai iegūstot lielāku pārsvaru - 14:0. Pirmais puslaiks noslēdzās ar rezultātu 19:0, bet līdz otrā pusei Anglijas izlase guva vēl 12 punktus.

Vien četras minūtes līdz mača beigām Anglija bija priekšā ar graujošo 45:0, bet Kempbels guva savas komandas pirmos punktus, ienesot piezemējumu. Brīdi vēlāk precīzi tika izpildīta realizācija, spēlei noslēdzoties ar Anglijas izlases panākumu.

Šajā apakšgrupā ar desmit punktiem divās spēlēs pirmo vietu ieņem Anglija, tālāk ar četriem punktiem seko Francija, kas aizvadījusi par deuli mazāk, bet Argentīna vienīgajā spēlē tikusi pie viena punkta. Tonga un ASV ieņem pēdējās divas vietas, pagaidām paliekot bešā.

Pasaules kausa izcīņa regbijā norisināsies līdz 2.novembrim, par prestižo trofeju cīnoties planētas 20 spēcīgākajām izlasēm. Turnīra mačus tiešraidē translē Latvijas Televīzijas 7.kanāls.

No astoņām Pasaules kausa izcīņām trijās uzvarējusi Jaunzēlande, pa diviem tituliem ir Austrālijai un Dienvidāfrikas Republikai, bet viena trofeja ir Anglijai.

Pirms četriem gadiem turnīrs notika Anglijā, kur finālā Jaunzēlande ar 34:17 pārspēja Austrāliju.

Kāda no Āzijas valstīm Pasaules kausu regbijā uzņem pirmo reizi vēsturē, bet pēc četriem gadiem turnīrs notiks Francijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu