Sevastovai un Ostapenko turnīrā Pekinā jātiekas ar ranga Top 3 tenisistēm

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko
Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas vadošās sieviešu tenisistes Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko Pekinas "Premier" turnīra pirmajā kārtā ielozētas WTA rangā labāko trijniekā esošas tenisistes, tādējādi pārvarēt turnīra pirmo kārtu varētu būt ļoti sarežģīti.

Latvijas pirmā rakete Sevastova (WTA 19.) pirmajā kārtā tiksies ar Jeļinu Svitoļinu no Ukrainas (WTA 3.), kura turnīrā izlikta ar trešo numuru.

Abas tenisistes iepriekš tikušās divas reizes, uzvaras dalot uz pusēm. Pirmajā tikšanās reizē 2013.gadā uzvaru uz māla seguma Kolumbijā guva Svitoļina, bet pērn "US Open" astotdaļfinālā uzvaru izcīnīja Sevastova.

Sevastova šajā nedēļā nepārvarēja Uhaņas "Premier 5" turnīra pirmo kārtu, bet nedēļu iepriekš viņa veselības problēmu dēļ izstājās no Osakas "Premier" sacensībām. Viņa šosezon izcīnījusi 28 uzvaras un cietusi 20 zaudējumus, šajā vasarā virs galvas paceļot Jūrmalas "International" turnīra trofeju.

Tikmēr Svitoļina šosezon aizvadījusi 48 spēlēs, 30 no tām izcīnot uzvaru. Zīmīgi, ka tenisiste šosezon sasniegusi pusfinālu piecos dažādos turnīros, tomēr nevienā no tiem pie uzvaras nav izdevies tikt. 

Sevastova pērn savā ceturtajā mēģinājumā sasniedza šī turnīra finālu, tāpēc šogad viņai būs jāaizstāv 650 WTA ranga punkti, tikmēr Svitoļinai šis jau būs septītais turnīrs Pekinā, bet aizvadītajā gadā viņa apstājās pirmajā kārtā.

Savukārt Ostapenko (WTA 74.) pirmajā kārtā tiksies ar čehieti Karolinu Plīškovu, kura ir pasaules otrā rakete un ar šādu pašu numuru viņa izlikta turnīrā. Tikmēr Ostapenko sacensībās startēs ar organizatoru speciālo ielūgumu jeb "wild card".

Abas tenisistes iepriekš tikušās četras reizes, tikai vienā no tām uzvarot Latvijas sportistei.

Pirmā tikšanās reize bija 2016.gada Sinsinati turnīrā, panākumu gūstot čehietei. Vēl vienu uzvaru viņa izcīnīja arī gadu vēlāk Austrālijas atklātajā čempionātā, bet vēlāk togad savu pirmo panākumu pār Plīškovu WTA "Finals" guva Ostapenko. Pēdējo reizi tenisistes tikās pērn Štugartē, trešo panākumu savstarpējās spēlēs svinot čehietei.

Ostapenko pagājušajā otrdienā apstājās Seulas WTA "International" turnīra pirmajā kārtā, bet šīs nedēļas sākumā viņa nepārvarēja Taškentas "International" sacensību pirmo kārtu. Šosezon 2017.gada "French Open" čempiones bilance ir 17 uzvaras un 25 zaudējumi, Latvijas tenisistei aizvadot neveiksmīgu sezonu. 

Tikmēr Plīškova šosezon 62 spēlēs tikusi pie 49 panākumiem. Šo sezonu viņa iesāka ar triumfu Brisbenā, vēlāk svinēts panākums Romā, bet trešais šī gada tituls iegūts Lielbritānijā. Ceturtais un pagaidām arī pēdējais triumfs padevās Džendžou "Premier" turnīrā, kas notika pirms divām nedēļām.

Ostapenko šis būs jau ceturtais turnīrs Pekinā, bet vislabāk veicās otrajā gadā, kad viņa iekļuva pusfinālā.

Tikmēr Plīškova Pekinā spēlēs jau septīto reizi, bet nevienā no dalības reizēm nav izdevies tikt tālāk par trešo kārtu.

Turnīrs Pekinā notiks uz cietā seguma, bet tā norise paredzēta no 28.septembra līdz 6.oktobrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu