Japānas regbisti PK pārsteidzoši uzvar Īrijas izlasi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Japānas izlases regbisti spēlē pret Īriju.
Japānas izlases regbisti spēlē pret Īriju. Foto: https://www.rugbyworldcup.com/

Mājinieki japāņi Pasaules kausā (PK) regbijā šokē Īriju, izcīnot negaidītu uzvaru. 

Japāna A grupas spēlē ar rezultātu 19:12 (12:9) negaidīti uzveica Īriju, kas pasaules rangā ieņem otro vietu, kamēr japāņi ir desmitie.

Uzvarētāju labā 14 punktus guva Ju Tamura, bet Īrijas izlasē pa piezemējumam ienesa Gerijs Ringrouzs un Robs Kīrnejs.

Spēli veiksmīgāk iesāka Īrija, 13.minūtē veicot pirmo piezemējumu, uz kuru ar precīzu soda sitienu atbildēja Tamura. Puslaik vidū īri ienesa piezemējumu un vēlāk arī precīzi veica realizāciju, panākot 12:3. Tamura puslaika izskaņā atbildēja divreiz realizēja soda sitienus, rezultāta starpību sadeldējot līdz 9:12. Otrajā puslaikā spēli savās rokās pārņēma mājinieki, kuri pretiniekiem punktus gūt vairs neļāva, kamēr paši 40 minūtēs reizi piezemēja bumbu, iesita realizāciju un soda sitienu, svinot panākumu ar rezultātu 19:12.

A grupā Japāna pēc divām spēlēm nopelnījusi deviņus punktus, atrodoties pirmajā vietā, kamēr ar sešiem seko Īrija, bet piecus iekrājusi Samoa. Savukārt Krievija un Skotija punktus nav nopelnījušas.

Tikmēr Huliana Montojas trīs piezemējumi pirmajā puslaikā sestdien Argentīnas izlasei garantēja pirmo uzvaru Pasaules kausā regbijā.

Argentīna C apakšgrupas spēlē ar rezultātu 28:12 (28:7) pārspēja Tongu.

Uzvarētāju rindās trīs piezemējumus veica Montoja, kurš maču noslēdza ar 15 punktiem, bet Telusa Veainu Tongas labā izcēlās ar desmit punktiem.

Spēles liktenis tika izlemts jau pirmajā puslaikā, kad pēc 16 nospēlētām minūtēm Montoja jau bija guvis desmit punktus, bet viņa pārinieks Bendžamins Urdapileta divreiz bija precīzs realizācijā, panākot 14:0 par labu Argentīnai. Piecas minūtes vēlāk argentīnieši vēlreiz piezemēja bumbu un trāpīja realizāciju, ko turpinājumā spēja paveikt arī vēlreiz, bet puslaika izskaņā ar to pašu atbildēja Tonga, 40 minūtēm beidzoties ar rezultātu 28:7.

Otrā puslaika pusē Veainu piezemēja bumbu, panākot 12:28, tomēr šie bija vienīgie gūtie punkti spēles otrajā nogrieznī, Argentīnai izcīnot pirmo panākumu Pasaules kausā.

Šajā apakšgrupā pirmajā vietā ar desmit punktiem divās spēlēs ir Anglija, tālāk ar sešiem seko Argentīna, bet Francija ar vienu spēli nopelnījusi četrus punktus. Savukārt ASV un Tonga palikušas bez punktiem.

Pasaules kausa izcīņa regbijā norisināsies līdz 2.novembrim, par prestižo trofeju cīnoties planētas 20 spēcīgākajām izlasēm. Turnīra mačus tiešraidē translē Latvijas Televīzijas 7.kanāls.

No astoņām Pasaules kausa izcīņām trijās uzvarējusi Jaunzēlande, pa diviem tituliem ir Austrālijai un Dienvidāfrikas Republikai, bet viena trofeja ir Anglijai.

Pirms četriem gadiem turnīrs notika Anglijā, kur finālā Jaunzēlande ar 34:17 pārspēja Austrāliju.

Kāda no Āzijas valstīm Pasaules kausu regbijā uzņem pirmo reizi vēsturē, bet pēc četriem gadiem turnīrs notiks Francijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu