Sevastova Pekinas turnīra pirmajā kārtā zaudē pasaules trešajai raketei Svitoļinai

CopyDraugiem X Whatsapp
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: WTA/Twitter

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova svētdien Pekinas "Premier" turnīra pirmajā kārtā ar 7-6 (7:4), 1-6, 2-6 zaudēja pasaules trešajai raketei Jeļinai Svitoļinai no Ukrainas.

Latvijas pirmā rakete Sevastova WTA rangā ir 19.vietā, bet viņas pretiniece Svitoļina ir trešā un ar šādu numuru viņa arī izlikta turnīrā.

Zaudējot pirmajā kārtā, Sevastova turnīru noslēdza ar desmit WTA ranga punktiem. Tas ir krietni mazāk, nekā pērn par pusfinālu gūtie 650 punkti, tādējādi liepājnieci gaida kritums rangā.

Pirmajā setā Sevastova neizmantoja trīs setbumbas, tomēr taibreikā salauza ukrainietes pretestību un uzvarēja ar 7:4. Tiesa, nākamie divi seti aizritēja Svitoļinas zīmē, Latvijas tenisistei iztiekot bez breikiem un uzvarot vien trīs geimos.

Abas tenisistes iepriekš tikušās divas reizes, uzvaras dalot uz pusēm. Pirmajā tikšanās reizē 2013.gadā uzvaru uz māla seguma Kolumbijā guva Svitoļina, bet pērn "US Open" astotdaļfinālā uzvaru izcīnīja Sevastova.

Sevastova šajā nedēļā nepārvarēja Uhaņas "Premier" turnīra pirmo kārtu, bet nedēļu iepriekš viņa veselības problēmu dēļ izstājās no Osakas "Premier" sacensībām. Viņa šosezon izcīnījusi 28 uzvaras un cietusi 21 zaudējumu, šajā vasarā virs galvas paceļot Jūrmalas "International" turnīra trofeju.

Tikmēr Svitoļina šosezon aizvadījusi 49 spēlēs, 31 no tām izcīnot uzvaru. Zīmīgi, ka tenisiste šosezon sasniegusi pusfinālu piecos dažādos turnīros, tomēr nevienā no tiem pie uzvaras nav izdevies tikt. 

Sevastova pērn savā ceturtajā mēģinājumā sasniedza šī turnīra finālu, tāpēc šogad viņai bija jāaizstāv 650 WTA ranga punkti, tikmēr Svitoļinai šis jau būs septītais turnīrs Pekinā, bet aizvadītajā gadā viņa apstājās pirmajā kārtā.

Sevastova Pekinā piedalīsies arī dubultspēlēs, kur viņas pāriniece ir vāciete Jūlija Gērgesa.

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Aļona Ostapenko sestdien Pekinas "Premier" turnīra pirmās kārtas spēlē izcīnīja savu šīs sezonas lielāko uzvaru, trīs setu cīņā pārspējot čehieti Karolinu Plīškovu, kura ir pasaules otrā rakete.

Ostapenko (WTA 74.) pirmās kārtas spēlē ar rezultātu 7-5, 3-6, 7-5 uzvarēja Plīškovu (WTA 2.), kura turnīrā bija izlikta ar otro numuru.

Turnīrs Pekinā notiks uz cietā seguma, bet tā norise paredzēta līdz 6.oktobrim.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu