"Liepājas" basketbolisti sezonas pirmajā spēlē zaudē Umbraško vadītajai komandai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Liepājas" komandas basketbolisti.
"Liepājas" komandas basketbolisti. Foto: http://www.liepajasbasketbols.lv/

"Liepājas" un "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" komandas svētdien cieta zaudējumus savā pirmajās "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas spēlēs.

Liepājnieki savā laukumā ar rezultātu 65:81 (10:18, 16:21, 25:23, 14:19) piekāpās Jura Umbraško vadītajai Rakveres "Tarvas" vienībai.

Liepājniekiem ar 19 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām atzīmējās Eduards Hāzners, 17 punkti bija Arnim Atem, bet ar septiņiem punktiem un desmit bumbām zem groziem izcēlās Andrejs Šeļakovs.

Tikmēr pretiniekiem 24 punktus sameta Rains Veidemans.

Viesi maču iesāka ar izrāvienu 9:1 un bija vadībā līdz pat finālsvilpei. Liepājas basketbolisti šajā mačā pieļāva 21 kļūdu, kas traucēja iesaistīties cīņā par uzvaru.

Iepriekšējā sezonā Liepājas vienība pamatturnīrā finišēja 13.vietā un izslēgšanas spēlēs neiekļuva. Šo sezonu komandu uzsāk ar atjauninātu sastāvu. 

Savukārt Valmieras basketbolisti izbraukumā ar 64:89 (24:21, 12:25, 18:22, 10:21) piekāpās Laura Blaua pārstāvētajai Pērnavas "Sadam".

Valmieriešiem ar 16 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām izcēlās Roberts Blumbergs, bet 12 punkti bija Klāvam Dubultam.

Uzvarētājiem ar 15 punktiem un deviņām bumbām zem groziem atzīmējās Blaus, bet 23 punkti un deviņas atlēkušās bumbas bija Robertam Mārberijam.

Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas čempionātā 2019./20.gada sezonā piedalīsies 15 komandas - septiņas Latvijas vienības - "Ventspils", "VEF Rīga", "Ogre", "Jūrmala"/"Betsafe", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola" un "Liepāja", kā arī astoņas Igaunijas komandas - Tallinas "Kalev/Cramo", "Tartu Ulikool", "Rapla", "Taltech", "Parnu Sadam", "Valga/Valka", "TLU Kalev" un Rakveres "Tarvas".  

No 27.septembra līdz 2020.gada 22.martam komandas sacentīsies divu apļu turnīrā. Astoņas labākās kvalificēsies ceturtdaļfinālam, kur sacentīsies sērijās līdz divām uzvarām. Līgas čempionus noskaidros "Final 4" turnīrā 3. un 4.aprīlī, pēc tam notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

Pirmajā Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas turnīrā 2018./2019.gada sezonā 15 komandu konkurencē gan pamatturnīrā, gan "Final 4" uzvarēja "Ventspils".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu