Skujiņš: Parādīju, ka latvieši var cīnīties par augstām vietām

CopyDraugiem X Whatsapp
Toms Skujiņš
Toms Skujiņš Foto: Agnis Melderis

Toms Skujiņš svētdien Lielbritānijā finišēja 21. vietā pasaules čempionātā šosejas riteņbraukšanā, sasniedzot labāko rezultātu Latvijas sportistiem pasaules čempionātos grupas braucienos kopš 2000. gada. 

"Jau no paša starta sacensībās valdīja diezgan augsts temps. Lielā grupa pirmo reizi sadalījās jau pirmajos 20 kilometros. Mēs atradāmies otrajā grupā, kur bija arī nākamais pasaules čempions. Nebija satraukuma par to, ka varētu nepiebraukt pie pirmās grupas," pastāstīja Skujiņš. 

Par pasaules čempionu kļuva dānis Mads Pedersens, kurš ir Skujiņā komandas biedrs "Trek - Segafredo" vienībā. Viņam sekoja itālis Mateo Trentins un šveicietis Štefans Kings.

"Nedaudz žēl, ka man neizdevās aizķerties kopā ar līderu piecinieku. Tālu no šī izšķirošā atrāviena mēs nebijām," sacīja Skujiņš. "Neizdevās līdz galam veiksmīgi sastrādāties ar Spānijas un Kolumbijas braucējiem, lai piebrauktu klāt pie līderiem. Bija skaidrs, ka tad, kad mūsu noķēra grupa, cīņa par desmitnieku beidzās, jo aiz muguras esošie enerģiju saglabāja daudz labāk. Mana enerģija jau bija beigusies."

Pasaules čempionātā riteņbraucējiem bija jāveic 262 kilometri no Līdsas līdz Herogeitai, pārvarot vienu kāpumu, bet distances otrajā pusē veicot septiņus apļus galamērķa apkārtnē. Svētdien Jorkšīru piemeklēja pamatīgas lietusgāzes un bija drēgns laiks, kas apgrūtināja braukšanu.

"Ir prieks liels par to, ka varēju izlasei un latviešu nācijai parādīt, ka mēs varam cīnīties par augstām vietām. Es ceru, ka šī ticība mūsos tikai augs un palīdzēs sasniegt labus rezultātus nākamajā gadā," teica Latvijas čempions. "Ceru, ka varēsim aizsūtīt vairāk braucējus un federācijai izdosies sagādāt budžetu. Vieta labāko desmitniekā vairs galīgi nav tālu. Ir gandarījums par paveikto, bet vienmēr gribās labāk."

Zīmīgi, ka finišēja tikai 46 no 197 riteņbraucējiem. 

Skujiņa rezultāts Latvijai ir augstākais kopš 2000.gada, kad triumfēja Romāns Vainšteins

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu