Ostapenko bezcerīgi zaudē "China Open" otrajā kārtā (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: SIPA/Scanpix

Smagu zaudējumu Pekinas "Premier" sērijas turnīra otrās kārtas spēlē pirmdien piedzīvoja Aļona Ostapenko (WTA 73.), kas ar 2-6, 1-6 atzina čehietes Kateržinas Sinjakovas (WTA 47.) pārākumu. Visas spēles laikā Ostapenko nespēja nopelnīt nevienu breikbumbu. Iespējams, Latvijas otrai labākajai tenisistei šī sezona ir noslēgusies, jo viņam atlikušajiem WTA tūres turnīriem pagaidām nav pieteikusies. 

Abas tenisistes visai ātri guva uzvaras pie savas pirmās serves, bet jau trešajā geimā Sinjakova lieliski atgrieza Latvijas sportistes bumbas, piespiežot viņu iesist tīklā, tādējādi iegūstot pirmo breiku (2-1). Turpinājumā čehiete nosargāja savu otro servi, bet Ostapenko piektajā geimā no 30:30 nespēja gūt virsroku, nonākot iedzinējos ar 1-4. Sinjakova brīdi vēlāk ātri uzvarēja geimu pie savas serves, bet nākamajā izspēlē viņa nespēja realizēt trīs breikbumbas, Ostapenko izraujot 2-5.

Pirmais sets noslēdzās astotajā geimā, Ostapenko ne reizi nespējot lauzt pretinieces servi, tādējādi piedzīvots zaudējums ar rezultātu 2-6.

Ostapenko savu sniegumu otrajā setā nespēja uzlabot, jo atkal tika zaudēta pirmā serve, bet arī trešajā geimā neizdevās nosargāt servi, lai arī viena breikbumba tika atspēlēta (0-3). Sinjakova īsi pēc tam viegli panāca 4-0, bet Latvijas tenisiste pēc neizšķirta 30:30 spēja izcīnīt uzvaru geimā (1-4). Mača turpinājumā Sinjakova ar nelielu pretestību uzvarēja pie savas serves, bet jau septītajā geimā viņa piespieda Ostapenko raidīt bumbiņu tīklā, svinot uzvaru ar rezultātu 6-1. 

Par dalību otrajā kārtā Ostapenko nopelnīja 65 WTA vienspēļu ranga punktus un 41 625 ASV dolāru prēmiju. 

Abām tenisistēm šī bija pirmā savstarpējā spēle.

Ostapenko pirmās kārtas spēlē ar rezultātu 7-5, 3-6, 7-5 pārspēja planētas otro raketi un Sinjakovas tautieti Karolīnu Plīškovu. Tikmēr viņas pretiniece ar 6-2, 6-2 uzveica ķīnieti Sjijui Vanu (WTA 136.).

Sinjakova savus vienīgos divus WTA vienspēļu titulus izcīnīja aizpērn, bet daudz labāk viņai klājas dubultspēlēs, kur pērn čehiete uzvarēja divos "Grand Slam" turnīros, kas deva pirmo vietu pāru cīņu rangā. Viņa šosezon izcīnījusi 22 uzvaras un cietusi 25 zaudējumus.

Ostapenko pagājušajā otrdienā apstājās Seulas WTA "International" turnīra pirmajā kārtā, bet pirms nedēļas viņa nepārvarēja Taškentas "International" sacensību pirmo kārtu. Šosezon 2017.gada "French Open" čempiones bilance ir 18 uzvaras un 26 zaudējumi, Latvijas tenisistei aizvadot neveiksmīgu sezonu. 

Ostapenko šis bija jau ceturtais turnīrs Pekinā, bet vislabāk veicās otrajā gadā, kad viņa iekļuva pusfinālā. 

Latvijas pirmā rakete Anastasija Sevastova vienspēlēs apstājās pirmajā kārtā. Abas Latvijas vadošās tenisistes šajā turnīrā piedalīsies arī dubultspēlēs.

Turnīrs Pekinā notiek uz cietā seguma, bet tā norise paredzēta līdz svētdienai.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu