Noskaties: Žagars otro spēli pēc kārtas izceļas ar skaistu epizodi

CopyDraugiem X Whatsapp
Artūrs Žagars
Artūrs Žagars Foto: penya.com

Talantīgais latviešu basketbolists Artūrs Žagars otro spēli pēc kārtas Spānijas augstākās līgas (ACB) čempionātā izcēlies ar skaistu darbību uzbrukumā, izpelnoties lielu uzmanību medijos un sociālo tīklu vietnēs.

Žagara pārstāvētā Badalonas "Joventut" komanda izbraukumā ar rezultātu 88:95 piekāpās Seviljas "Coosur Real Betis" vienībai, kuras sastāvā spēlē Rinalds Mālmanis.

Mālmanis bija komandas starta pieciniekā, laukumā pavadot 23 minūtes un 59 sekundes, kuru laikā iemeta savu vienīgo divpunktu metienu, vienu no diviem tālmetieniem un visus četrus soda metienus. Deviņi punkti viņam ir karjeras rekords ACB.

Tāpat viņš izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, veica vienu rezultatīvu piespēli, pārtvēra divas bumbas, bloķēja vienu metienu, vienu reizi pārkāpa noteikumus, izprovocēja trīs piezīmes un tika pie 15 efektivitātes koeficienta punktiem.

Tikmēr Žagars 16 minūtēs un 41 sekundē iemeta savu vienīgo divpunktu metienu un vienu no trim tālmetieniem. Viņam arī trīs piespēles, četras kļūdas, divas piezīmes, divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi un divi efektivitātes koeficienta punkti.

Žagars otro spēli pēc kārtas izcēlās ar skaistu darbību uzbrukumā. Iepriekšējā mačā viņš ar lielisku māņkustību apspēlēja Madrides "Real" un Spānijas izlases zvaigzni Serhio Ļuļu.

Uzvarētājiem ar 20 punktiem izcēlās Šeins Vitingtons, bet viesiem 35 punktus sameta Klemens Prepeličs.

Citā mačā Rolands Šmits guva sešus punktus, bet viņa pārstāvētā Barselonas "Lassa" mājās ar 95:87 pagarinājumā guva virsroku pār Vitorijas "Kirolbet Baskonia".

Šmits ceturtās ceturtdaļas pirmajā pusē atzīmējās ar skaistu un atmugurisku bumbas triecienu grozā no augšas

Viņš šajā mačā nospēlēja sešas minūtes un 17 sekundes, kuru laikā realizēja visus trīs divpunktu metienus, bet aizmeta garām divus tālmetienus. Valmierieša kontā arī viena atlēkusī bumba, viena pārtverta bumba, viena piezīme un pieci efektivitātes koeficienta punkti.

Barselonas komandā ar 24 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām izcēlās Brendons Deiviss, bet 22 punktus iekrāja Nikola Mirotičs.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Madrides "Real" basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-1 pārspēja Barselonas "Lassa" vienību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu