LHF vadība tikusies ar Romas pāvestu Francisku (9)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Aigars Kalvītis
Aigars Kalvītis Foto: Ieva Makare/LETA

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Aigars Kalvītis un ģenerālsekretārs Viesturs Koziols aizvadītajā nedēļā Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) kongresā tikušies ar Romas Katoļu baznīcas augstāko virspriesteri Francisku, vēstī LHF.

Kongresu kopumā apmeklēja 180 IIHF biedri no 75 dažādām pasaules valstīm, tajā pārspriežot aktuālus un svarīgus hokeja dzīves jautājumus.

Pats pāvests IIHF kongresā klātesošajiem veltīja iedvesmojošu uzrunu.

"Sports ir viens no labākajiem veidiem, kā sludināt mieru un vienotību. Sportiskās aktivitātes notiek vietās, kur vienkopus pulcējas dažādi cilvēki, ar dažādām pieredzēm. Hokejs ir lielisks piemērs tam, kā veidot kopības sajūtu. Tas ir komandas sporta veids, kurā katram dalībniekiem ir būtiska loma," uzsvēra pāvests. 

"Ikreiz, vērojot pasaules čempionātu hokejā, redzam, kā kopā pulcējas cilvēki, lai izbaudītu sporta pievilcību. Tāpat svarīgi atcerēties, ka sportam ir būtiska nozīme mūsu izaugsmē. Tāpēc baznīca augsti vērtē sportu kā arēnu, kurā tiek sekmēta cilvēku mērenība, pazemība, drosme un pacietība, kurā piedzīvojam skaisto, labo, patieso un prieku."

Tāpat Francisks norādīja, ka hokeja organizāciju vadītājiem ir jāapzinās, cik lielu iespaidu viņi var atstāt uz pārējo sabiedrību.

"Jums kā Starptautiskās hokeja federācijas vadītājiem ir jāapzinās, ka jūsu mērķis ir kontrolēt ne tikai sporta noteikumu ievērošanu, bet arī sportu padarīt iekļaujošu un globāli pieejamu. Hokejs kā sporta veids pieprasa attīstīt unikālas prasmes un spēku. Spēlētājiem jāizkopj ne tikai slidošanas tehnika, bet arī ripas kontrole un jāspēj piecelties pēc kritiena. Tas prasa milzum daudz treniņstundu. Jūs kā sporta attīstītāji iedvesmojat jaunus un vecus, vīriešus un sievietes tiekties pēc labākajiem sasniegumiem un kopt draudzīgas attiecības gan uz ledus laukuma, gan ārpus tā," teica virspriesteris.

Romas pāvests arī uzteica IIHF maijā paveikto darbu, kad organizācija apstiprināja jaunos statūtus un nolikumu, kā arī iecēla jaunu ētikas valdi.

"Mūsdienu kultūra dažkārt nevirza sportiskās aktivitātes pareizā virzienā, taču jāatceras, ka noteikumi kalpo konkrētam mērķim, lai izvairītos no haosa," teica pāvests Francisks. "Sportisti tur godā godīgas cīņas principu ne tikai ievērojot noteikumus, bet arī cienot savu pretinieku un sāncensi, tādējādi ikviens var iesaistīties spēlē."

Savukārt pēc savas uzrunas IIHF prezidents Renē Fāzels pasniedza Romas pāvestam bronzas hokejista statueti un speciāli darinātu hokeja kreklu, kura priekšpusē attēlots Vatikāns, bet uz muguras rakstīts "Franciscus".

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu